www.hundhjalpen.seZARITA (nu ZITA)

 
Ålder: 4 år (feb 09)
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 50 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-05-31
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Zarita levde kring en skola i Cernavoda tillsammans med en grupp hundar. Som inte ovanligt är klagade lärarna över att hundarna utgjorde en fara för barnen – då de var ”blodtörstiga” och farliga. Den lilla gruppen hämtades till hägnet och sågs över. Hundarna fick rikliga matportioner och vård för sina blessyrer – och visade sig vara ett glatt och trevligt gäng. Zarita har nu en längre tid bott i hägnet och längtar efter att få resa till ett bättre liv.

Zarita är en glad och vänlig tik som inte har det minsta emot att träffa snälla människor. Hon är snabbt framme med en viftande svans och ber om en stunds mysande. Hon är mycket tillgänglig och har en balanserad och trevlig karaktär. Zarita är en tik som vi tror kommer att anpassa sig mycket lätt till ett vanligt familjeliv, då hon är full av goda egenskaper. Hon är i sin hundgrupp respekterad men visar inga ledartendenser utan håller en relativt låg och avslappnad profil. I hägnet uppvisar hon inget behov av stora aktiviteter utan är nöjd med det lilla tillvaron bjuder i form av små lekstunder och lite utforskande av närmiljön. Vi söker till vår rara lady, Zarita, ett tryggt hem där det finns kärlek i överflöd. Hon har inget emot att dela hemmet med en snäll hund eller ev en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

 

 

Bilder från Sverige

Text från Sverige

090701

Vi pratade igår om att vi precis har haft Zita i en månad nu och allt har varit så perfekt från början. Jag tror vi har haft mycket tur med att få en hund som Zita, och en bra kombination med att vi inte har hemmaboende barn och här är lugnt och trevligt för en hund som har bruk för lite extra kärlek. Plus att Lars och jag båda har bra dagliga tider vilket ger hundarna en bra trygghet.

Dom vet precis när vi åker på jobb och dom vet när vi kommer hem. Och dom är jätteglada när vi kommer hem från jobb. Zita dansar runt.

Ollie och Zita tycker bestämt om vattenslangen just nu men Ollie gillar den mest. Zita får istället en kall handduk omslag, det tycker hon om och gärna flera gånger om dagen då jag tvättar henne i ansiktet med en tvättlapp så hon blir helt pigg och då springer dom runt och leker i trädgården igen. Livet är skönt.

/Kram Pia och Co
 

© Hundhjälpen