www.hundhjalpen.seTEDY (nu JESPER)

 
Ålder: 1 år (okt 2009)
Kön: Hane
Höjd: 48 cm (Tedy kommer att växa något)
Längd: 54 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-11-23
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 När man reser runt i Rumänien ser man ofta ensamma valpar i desperata situationer. Det kan vara så att mamman blivit påkörd och dött eller som inte ovanligt är så har man i det fall mamman var ägd, behållit henne och satt ut valparna på gatan för att bli av med dem. Tedy är en av många hundar som hittats på detta sätt. Utmärglad och uttorkad strövade han i utkanten av Cernavoda, förvirrad och rädd. Den lille valpen hade tur att hittas av personal från hägnet och har således fått växa upp i trygghet bakom hägnets murar.

Tedy är en härlig grabb som utmärker sig för sin livsglädje. Han skuttar och busar med sina kamrater och verkar inte ha många sorger i världen. Den enda vore i så fall att han inte har några ”egna” människor då han är mycket kontaktsökande och social. Högtidsstunder är när det kommer besökande till hägnet och Tedy får njuta av en stunds egen uppmärksamhet. Då Tedy fortfarande är en ung hund får han finna sig i att de äldre hundarna ibland tar över, men han är fortsatt glad och ivrig. Han fungerar bra tillsammans med hundar av båda könen och har även träffat katter utan att nämnvärt reagera. Vi söker till denne pigge och mysiga grabb ett tryggt hem där han får ”växa färdigt” och ta för sig av det som livet bjuder. Tedy kommer att trivas i skog och mark och bor gärna med en glad hund som kan vara leksällskap.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2009-11-30

Nu är det precis en vecka sedan jag kom hem med vår lilla Jesper (Tedy). En skygg liten grabb som inte kunde känna tillit till någon. Dessutom ansåg han att anfall är bästa försvar och angrep våra andra hundar. Jesper hade hittats på gatan som liten, utmärglad och uttorkad. Han har sedan vuxit upp bakom hägnets murar. Han har alltså inte haft möjlighet att knyta an till någon speciell person, vilket är mycket viktigt för valpar. Han har fått försvara sig så gott det går och aldrig kunnat lita riktigt på någon annan hund. I och med att vi kan ha honom lös på vår stora, inhägnade tomt börjar saker och ting släppa och han leker mycket med Bambi och ibland också Victor.

Han blev rumsren andra dagen och har inte gjort inne sedan dess. Koppel har han också fått lära sig att gå i. Han går riktigt fint, utan att dra. Han börjar uppskatta våra promenader. Det finns så mycket nytt att uppleva, t.ex. gräs. Han älskar gräs, att rulla sig och åla fram i. Dessutom går det att äta. Han håller sig faktiskt ren genom gräsålningen. Hans päls är helt underbar, så mjuk och len.

Han är fortfarande lite rädd för husse och ibland går han även i baklås när det gäller mig. T.ex. när jag byter kläder eller klär av mig när jag ska gå och lägga mig. Då kan han bli osäker och få för sig att jag är någon annan i ”personalen”. Annars är han väldigt kelig och älskar att bli kramad – av mig alltså.

Men allt går hela tiden framåt och han lär sig nya grejer varje dag. Så får han bara lite tid så kommer nog allt att ordna sig och han kommer att bli en fin medlem i vår flock.

Matte Eva
 

© Hundhjälpen