www.hundhjalpen.seSUSANNE (nu SUZIE)

 
Ålder: 8 år (2009)
Kön: Tik
Höjd: ---
Längd: ---
Hals: ---
Vikt: ---
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-12-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ingen tillgänglig information.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Draco och Susanne

Text från Sverige

2010: Den 13/12-09 fick jag hem min 8-10 åriga döva hund Susanne som numer går under namnet Suzie vars existens jag blev varse om via Hundhjälpen. Som så många andra hundar från bl.a. Rumänien har hon en sorglig historia bakom sig, men det är just vad det är i vid skrivandets stund – historia. Vi har mycket att lära av hundarna på det området, att kunna leva i nuet. Det är en av anledningarna till att dessa fantastiska djur har en sådan god anpassnings- och acklimatiseringsförmåga. Min Groenendaelhane Draco miste sin mamma för en tid sedan som han saknat mycket och tack vare tillskottet vi fått genom Suzie har både han och jag fått en liten glad blomstrande blomma som förgyller vår vardag med sin positiva utstrålning.

Hon är så levnadsglad, snäll och ödmjuk att jag bara kan förundras över hundens egenskap att kunna njuta av livet på det sätt hon visar mig, sina dåliga livserfarenheter till trots. När jag gjorde en veterinärvårdsbesiktning på henne konstaterade man att hon under omständigheterna var i god form. Som grädde på moset fick hon mycket av sin hörsel tillbaka efter en kortisonkur. Självklart var/är det en invänjningstid för henne eftersom förutsättningarna förändrats så drastiskt, jag är dock förvånad över hur fort det gått för henne att smälta in. Vi har inte ändrat på några rutiner, vi är bara en familjemedlem extra och hon älskar våra aktiviteter oberoende om vi är ute och promenerar, åker bil eller leker i trädgården.

Hon äter med god aptit minst sagt, hon lägger alltid en stor dregelpöl medans jag lägger upp hennes oxburgare i hennes skål. Hennes favoritplats i huset är utan tvekan bredvid soffan där hon har sin biabädd. Hon är ett stort tillskott för vår familj och jag ser fram emot att få ge henne en trygg och värdig ålderdom.

Avslutningsvis vill jag bara säga att det finns så många fler hundar som lever under odrägliga omständigheter och behöver hjälp, steget att gå från tanke till handling behöver inte vara så stort och svårt som man kanske föreställer sig. I mitt fall gick vi alla ut som vinnare.

/David
 

© Hundhjälpen