www.hundhjalpen.seRONJA

 
Ålder: 1 år (okt 2009)
Kön: Tik
Höjd: 24 cm
Längd: 30 cm
Hals: 22 cm
Vikt: 4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-11-08
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ronja hittades av en privatperson i staden Cernavoda. Hon lämnades in vid hägnet vilket utan tvekan räddade hennes liv. För en så här liten hund är livet på gatan i princip en omöjlighet och Ronja var vid räddandet svårt medtagen av undernäring och uttorkning. Tack vare näringsrik mat och god vård har hon nu blomstrat upp och tar dagen som den kommer.

Ronja är en liten fröken som utmärker sig för sin livsglädje, nyfikenhet och leklust. Hon är glad och pigg och alltid redo för en dust med en liten leksak, alternativt en mys-stund i den famn som erbjuds. Hon kommer genast fram för att bekanta sig och verkar njuta av all mänsklig kontakt. Bland hundarna i sin grupp har Ronja en förgrundsposition där hon gärna bossar lite bland de övriga, något som säkerligen har sitt ursprung i att en så liten hund måste se efter sina egna intressen för att ta sig fram i livet. Vi söker nu till rara Ronja ett tryggt och kärleksfullt hem där hon erbjuds livets goda. Ronja har inget emot att dela sin bostad med en annan, snäll, liten hund eller en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda


Manola och Ronja

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2010: Här kommer en liten rapport om Ronja som kom till oss den 8/11 09.

Nu har Ronja varit hos oss i lite drygt tre månader, hon har funnit sig väl till rätta. Just nu är det bus i snön som är roligt, om det inte är för kallt alltså, och roligast är det om en hundkompis är med. Vi har ju fyra katter, men de är måttligt roade av hennes lekattacker, så där har hon inte mycket att hämta stackarn. Ronja kan vara lös om vi är alldeles själva, hon är jätteduktig, kommer när man ropar och håller koll på var vi är någonstans. Hon går även bra i koppel, förutom när vi möter en hund, då ska man fram för att hälsa och leka, men det går ju inte alltid. Så då får man hålla tillbaka,varvid hon förvandlas till en "pittbull", men vi ska gå på kurs till våren, så då blir det nog bra med det också. Som sagt allt har gått över förväntan, och hon är oss så kär lilla Ronja, och hon verkar trivas med oss också.

Hälsningar från oss i Söderhamn
Elisabeth, Kenneth, Ronja och alla katterna
 

© Hundhjälpen