www.hundhjalpen.seMANOLITO

 
Ålder: 8 år (aug 2009)
Kön: Hane
Höjd: 33 cm
Längd: 38 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-11-02
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Manolito hittades vid några buskar i en park. Han verkade inte höra hemma i området då ingen man frågade kände till någon ägare. Kanske någon helt enkelt hade tröttnat på hundägandets ansvar och placerat den lille parveln på gatan för att bli av med honom. Livet på gatan är en omöjlighet för en liten hund så Manolito fick följa med till hägnet för kastration och därefter ingå i något adoptionsprogram.

Manolito är en charmig, äldre herre. Tydligt är att han någon gång haft någon som brytt sig om honom eftersom han tar tillvara varje tillfälle till samvaro med personalen och besökare. Det finns ingen gräns på hur mycket kel och kliande Manolito ”står ut” med. Sin ålder till trots är han en relativt pigg och lekfull grabb, som inte har något emot ett nappatag med någon av valparna i hägnet. Han kommer bra överens med alla hundarna och har även träffat katter vilket förlöpt bra. Vi söker nu till lille Manolito ett tryggt och kärleksfullt hem, gärna hos äldre personer, där han får tillbringa resten av livet som en viktig individ. Finns hundkamrater bör de inte vara ”buffliga” då Manolito är en liten kille.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

09-11-06

Hej!
2/11 Idag landade jag på Arlanda. Jag reste 16h. Framme i Sverige möttes jag av min nya Matte och Husse. Jag fick jättegoda runda bullar av dem. De kallar dem visst köttbullar. Vi åkte bil till mitt nya hem, min nya Husse bar mig till bilen. Det fanns en annan hund där, de kallar honom Lasse. Han var lite läskig tyckte jag först, men sedan upptäckte jag att han var snäll. Min nya Matte tyckte att jag måste kissa ute, men det vågade jag inte. Jag vågade inte kissa inne heller. Men äta är ok. Till slut kissade jag i parken. Det gjorde min nya Matte väldigt glad och jag fick godis. Jag funderar på att göra om det igen....

I mitt nya hem finns massa konstiga saker, märkligast är nog en sak som kallas TV, det kommer en massa konstiga ljud från den. Det är lite läskigt. Men det är varmt och det finns massor med mjuka saker som man kan ligga på. Jag tror att jag kommer att trivas.

3/11, idag har jag varit på ett konstigt ställe. Det kallas visst veterinären. De stack mig, drog i mina öron och ben. Lyste mig i ögon och petade mig med massa konstiga saker. Det var ok, Matte hade visst fixat så att de skulle vara extra snälla mot mig och dessutom fick jag lite godis. Sedan fick jag träffa en jättetrevlig tjej på ett ställe som kallas djuraffären. Matte och Husse ville visst att jag skulle testa en sak som heter sele. Jag tyckte det var roligt, jag fick ju godis av henne som lade saker över mitt huvud. Jag tror att Matte och Husse var lite stolta över mig.

Det där med kissandet är fortvarande jobbigt. Matte och Husse vill inte att jag ska kissa inne men jag vågar inte kissa ute. Jag är lite rädd om jag kissar på fel revir. Ikväll hittade jag dock en lövhög nära mitt nya hem, och där kunde jag kissa lite osynligt. Sedan fick jag godis igen.

4/11, idag har jag varit tillsammans med Mattes svärmor, henne tyckte jag om. Matte och Husse var visst tvungna att gå till ett ställe som kallas "jobbet", och det var tydligen ett ställe dit jag inte kunde få följa med. Jag har också träffat min nya granne, Helfers. Han är en sådan där King Charles Spaniel. Vi sa hej till varandra och bestämde oss att leka en annan dag när jag är lite piggare. Lasse och jag har blivit riktigt bra polare. Matte kallar oss för södergubbar, jag vet inte riktigt vad det betyder. Lasse berättade för mig idag att parken är vårt revir och jag har börjat kissa ute. Matte och Husse är jättestolta över mig! Även Lasse verkar tycka att jag är rätt så cool.

Idag fixade Matte försäkring till mig och registrerade mig i hundregistret. Jag och Lasse fick följa med och posta brevet. Matte tycker att jag är jätteduktig på att promenera i sele. Ibland ropar Matte på mig och om jag går fram till henne ger hon sådana där runda bollar till mig som hon kallar köttbullar. Hon kallar det för inkallningslärning, jag tycker det är roligt.

Sedan hände något märkligt, Matte klippte av mina klor, vi klippte av bara två stycken, Matte lovade att vi ska klippa bara 1 eller 2 i taget. Hon borstade mig också, det tyckte jag var läskigt. Jag förstår inte riktigt varför man måste klippa klor och bli borstad. Lasse berättade för mig att
han förstår inte heller, men oftast får man kalkon efter att man är färdig. Jag funderar på att låta mig bli borstad imorgon. Inatt ska vi ha hårborsten liggandes på sovrumsgolvet, Matte tycker det är bra om jag och den blir kompisar. Nu ska jag leka lite med Matte, hon har suttit still
och druckit något som kallas kaffe alldeles för länge...

5/11, Lasse hade rätt, det är helt ofarligt att kissa i parken. Men jag har inte förstått hur jag ska tala om för Matte och Husse att jag vill gå ut. I morse försökte jag springa runt deras säng, men det förstod de inte. Då var jag tvungen att kissa i köket. Lasse säger att i Sverige har man "kisspauser", jag förstår inte riktigt det, varför kan man inte gå till parken när man har lust att kissa?

Matte åkte till jobbet, dit jag inte får följa med. Senare åkte även Husse, Husse kör tydligen något som kallas flygplan. Jag har flygit i en sådan, det var så jag kom till Sverige. Lasse har berättat att det är bra att Husse är pilot, för då jobbar han andra tider än Matte och oftast är det någon hemma som serverar oss mat och gosar. Jag och Lasse var ensamma hemma, 10 minuter. Sedan kom Matte hem. Lasse är cool, han vet hur det där ska gå till. Jag tycker att det är roligare om både Matte och Husse är hemma.

Senare fick vi besök att två tjejer som kom från Rasta Hunden företaget, Matte hade bestämt träff med dem här hemma. Tanken är att de ska servera mig och Lasse massor med god mat och se till att vi får gå till parken när Matte leker med siffror och när Husse kör sådana där stora maskiner som låter och kan flyga.

Matte och Husse tycker att jag börjar bli lite tryggare i mitt nya hem Jag är fortvarande lite orolig om maten kommer att räcka till och om skålen kommer att fyllas på. Matte tycker att jag äter alldeles för fort, men jag törs inte att äta saktare. Tänk om någon skulle ta min goda mat ifrån mig? Lasse har dock berättat att matskålar är magiska, de fylls på av sig självt när man är hungrig. Men jag litar inte riktigt på honom än.
Matte och jag har klippt en klo idag igen, jag tyckte inte om det. Jag är rädd för klosaxen. Vi har lagt klosaxen på golvet nu så att jag får bekanta mig med den. Matte tror att jag blir mindre rädd för den på det sättet. Hm.... skulle inte tro det! Idag har jag låtit Matte borsta mig, det var inte så tokigt. Sedan fick jag ett tuggben, Matte säger att det är bra för mina tänder om jag tuggar på den. Jag vet inte, jag tycker att mitt leende är lika fint nu som innan. Men det smakade bra så jag tänker fortsätta att tugga.

Jag tycker fortvarande att saken som kallas för TV är läskig. Ibland låter det som att det bor någon där inne som är arg. Matte, Husse och Lasse bryr sig inte, men jag kryper då helst upp i Mattes eller Husses knä. Lasse säger att TV:n är inte så farlig, jag hoppas att han har rätt.

Idag sa Matte till mig att jag måste dela på uppmärksamheten med Lasse, att Lasse är en fin hund. Hon sa att jag är en fin hund också. Jag tycker att det är lite jobbigt att dela, jag vill så gärna att Matte och Husse ska tycka om mig. Matte har sagt att de gillar mig jättemycket. Men jag sitter ändå helst på Mattes knä dygnet runt. Matte tror att Lasse bli ledsen då, så jag tror att jag ska försöka dela.

Idag har jag lärt mig sitta, Matte är stolt. Jag förstår inte varför hon gör så stor sak av det, men det gör inget så länge jag får godis.

Jag är rädd att Matte och Husse går vilse, tänk om de inte hittar tillbaka till mig. Så jag försöker att hålla reda på dem. Jag trivs bäst när Matte eller Husse håller mig i knät. Nu tänker jag fråga Matte om vi inte kan gå till parken... Matte och Lasse gillar inte när det faller vatten från himlen. Jag tycker det är ok.

Ikväll ska hela familjen mysa i soffan och kramas. Jag gillar min nya familj, både Matte och Husse säger hela tiden snälla saker till mig, de älskar mig!

Manolito
 

© Hundhjälpen