www.hundhjalpen.seLUCKY (nu WALTER)

 
Ålder: 6 år (apr 09)
Kön: Hane
Höjd: 36 cm
Längd: 40 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-06-23
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lucky är en herre som räddat sig själv ur misären. Hägnets chaufför Marius var ute på uppdrag och hade stannat sin bil utanför några hus. Han stod en bit bort och diskuterade med några människor – och under tiden hoppade Lucky in i bilen vars dörr stod öppen. Marius tog hunden i famnen och gick runt för att fråga var den hörde hemma, men ingen visste. Resultatet blev att Lucky fick följa med till hägnet för att ingå i något av adoptionsprogrammen.

Lucky är en stilig cockerspaniel-herre i sina bästa år. Han torde ha haft en ägare tidigare, då han verkar van med såväl bilar som människor av olika slag. Han kommer själv fram för att undersöka hägnets besökare och tillbringar gärna mycken tid med kel och gos – om han är på det humöret. Han har en hel del egen vilja och visar tydligt vad han gillar och inte gillar. Sover han vill han t.ex. inte bli störd. Lucky har en ledarpostion bland de andra hundarna som med viss respekt ser upp till honom. Ibland ”flippar” han dock ur sin roll och leker med valparna så det står härliga till. Han tappar dock tålamodet efter en stund och drar sig tillbaka för lite vila. Vi söker till denne charmör ett erfaret och lugnt hem där han får bli en älskad familjemedlem. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Finns en hund bör det vara en snäll och mjuk tik.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Carola och Lucky
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2009: Nu bor Walter tillsammans med vår familj, som består av mig (Malin), sambon Anders, min dotter Emelie (6 år) och vår andra hund (också en hittehund) Luna. Luna och Walter har verkligen hittat varandra och hänger ihop på precis allt! Här i Nyköping finns ett gäng hundmänniskor som ses varje morgon på ett stort skogs- och ängsområde tillsammans med hundarna och går promenad och låter hundarna rusa av sig. Ibland kan det vara uppåt 25 hundar, så det är verkligen fullt ös!

Walter har anpassat sig jättebra, och verkar trivas med livet som soffpotatis i Sverige. Han är snäll och glad i precis alla han träffar, svansen är aldrig stilla! På helgerna är vi ofta ute i vår stuga där båda hundarna springer lösa, och det verkligen älskar han! Vid ett tillfälle älskade han det lite för mycket, och gav sig på att försöka stöta rådjur.....! En jobbig uppgift för en gammal herre skulle det visa sig; han fick ligga på mattes axlar på hemvägen.

Han har lyckats vinna hela familjens hjärta, och alla som träffat honom faller platt för hans vänlighet och charm! Vi är verkligen jätteglada att det blev just han som kom till oss! Bilderna som är bifogade, är från en vinterdag med hundgänget!

Karin-Malin & Anders m familj o hundar
 

© Hundhjälpen