www.hundhjalpen.seLILA (nu MALVA)

 
Ålder: 2 år (jan 09)
Kön: Tik
Höjd: 46 cm
Längd: 48 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-07-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Cernavodas sjukhusträdgård är ett favoritställe för hundar. Den tidigare verksamhetschefen älskade hundar och lät dem tryggt vistas bakom sjukhusets grindar. Även i dagsläget håller många hundar till där. Besökare har ofta med sig godsaker och hundarna är vana att få sig små smakbitar. Det är också ett lugnt område med många buskar att sova under och få bilar. Givetvis framförs det ofta klagomål på hundarnas närvaro, och SaveTheDogs får rycka in och flytta hundarna därifrån. Lila levde med sina kamrater här i trädgården, men fick flytta in till hägnet då några sjukhusbesökande blivit väldigt arga och klagade till borgmästaren på att det fanns hundar i området.

Lila är en mycket söt och rar tik med försiktig framtoning. Hon behöver en stund på sig att i lugn och ro studera nya personer. Hon avvaktar lite men accepterar kontakt då hon ser att personen är snäll. När hon efter en stund känner sig trygg med situationen är hennes glädje påtaglig. Lila är i sin hundgrupp en glad och aktiv tik, respekterad av de andra hundarna. Hon ger sig gärna in i lekar och bus då det bjuds, och är däremellan nöjd med lugnare aktiviteter som att gräva gropar. Vi söker till fina Lila ett erfaret och lugnt hem där hon får komma till sin rätt. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Lila skulle väldigt gärna vilja bo tillsammans med en annan, snäll hund.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Malva och kompisen Lisa


2013

Text från Sverige

2013: En hälsning från dom allra bästa vännerna Malva (fd Lila) och Inez (fd Isis)! Nu har dom fått två nya kompisar Hasse och Tage som är två söta kattungar. Tack för två underbara hundar. Malva kom till Sverige 2009 och Inez 2012.

Bästa hälsningar
/Gunilla
 

© Hundhjälpen