www.hundhjalpen.seLARA (nu CHOCHO)

 
Ålder: 6 år (feb 09)
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 50 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-08-21
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lara som så många andra hundar hittades ensam på gatan i Cernavoda. Personalen fångar som rutin in alla icke-märkta hundar för kastration (de märkta är redan kastrerade) och Lara anlände i detta syfte till kliniken. Som alltid gjordes en medicinsk bedömning samt en bedömning av hundens överlevnadschanser vid ett ev frisläppande, och beslutet fattades att behålla Lara i hägnet, dels p.g. av hennes ålder, dels med hänsyn till hennes dåliga allmäntillstånd.

Lara har i hägnet återhämtat sig från strapatserna på gatan, men tilltron till människor hade fått sig en svår törn och Lara behöver få bekanta sig i en lugn situation med gott om tid. Närmar sig någon på ett burdust sätt blir hon stel av skräck. När däremot hon ges tid att själv närma sig i lugn och ro så tar så småningom nyfikenheten överhanden och Lara kommer långsamt fram med en blygt svängande svans. När kontakten etablerats märks Lara´s lycka tydligt och hon stryker sig mjukt mot ens ben och stöter lätt med nosen. I sin hundgrupp har Lara en undanskymd roll där hon låter de tuffare hundarna ta initiativ. Vi söker till denna mjuka och fina tik ett lugnt och tryggt hem där det inte bör finnas barn under skolåldern. Lara skulle tycka det vore väldigt trevligt med en snäll hundkamrat. Hon kan även tänka sig bo med en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda


Lara och Francesca

Bilder från Sverige


2013

Text från Sverige

2014: Fick hem Chocho 2009. Hon är en fantastisk familjemedlem och bästa vän. Chocho älskar att mysa lika mycket som att sprinta över fält eller i skogen:)

© Hundhjälpen