www.hundhjalpen.seJIMMY (nu TIMMY)

 
Ålder: 2 år (jul 09)
Kön: Hane
Höjd: 24 cm
Längd: 35 cm
Hals: 24 cm
Vikt: 4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-06-23
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Jimmy är en liten krabat som hittades i utkanten av staden Cernavoda. Han strövade omkring till synes utan mål. Den lilla hunden var oerhört smutsig och tunn, så han omhändertogs omgående och transporterades till hägnet. Där tillbringar han roliga dagar tillsammans med de andra småhundarna.

Jimmy är en glad och pigg liten hund. Han ägnar stor del av dagarna till lek med de mindre hundarna i närheten. Jimmy tycker mycket om att springa och busa och är väldigt nyfiken på allt som pågår runtomkring. Han kan tillbringa långa tider nosandes på marken efter småkryp eller helt enkelt bara indragandes dofterna i luften. När människor närmar sig har han så bråttom att undersöka fickor och händer i jakt på godbitar att han knappt kan bärga sig. Efter några glada svansviftningar är han så på jakt efter nya äventyr igen.

Jimmy hade när han hittades självläkta frakturer på såväl ett ben som ena höften. Troligt är att han fått en smäll av en bil. Han har inga uppenbara problem av sina skador annat än en lite annorlunda gång.

Vi söker nu till denna charmige kille ett lugnt och tryggt hem där han får bli en viktig gestalt. Jimmy bor gärna med en snäll och pigg hund och det får även gärna finnas en katt i hemmet. Då Jimmy älskar att vara utomhus så bör hemmet vara beläget i marknivå med egen inhägnad uteplats / trädgård, där han får utlopp för sin upptäckarglädje samt möjlighet att ligga och studera omvärlden.

Då Jimmy är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda


Tec och Jimmy

Bilder från Sverige
 

© Hundhjälpen