www.hundhjalpen.seJASMINE

 
Ålder: 5 år (2009)
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 47 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-08-21
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Jasmine kommer från staden Calarasi där hon hittades kringdrivandes på gatan, till synes utan mål. Man frågade i grannskapet om någon kändes vid hunden men som oftast fick man enbart negativa svar. Jasmine togs till kliniken för kastration. Hon gjorde ett mycket gott intryck på personalen som hon genast sökte kontakt med, så man beslöt att till fullo rehabilitera henne (svält och diverse parasiter) för att ge henne chansen till ett eget hem utomlands.

Jasmine är en pigg och glad dam som älskar att leka med såväl människor som de andra hundarna. Hon är en positiv och självsäker tik som gärna kastar sig i den famn som erbjuds. Så länge man kliar och klappar verkar hon försjunken i njutande – gör man ett uppehåll blir hon förtvivlad och piper för att återkalla uppmärksamheten. I hundgruppen är Jasmine högt respekterad och är ofta den som styr och ställer över de yngre hundarna. Hon drar ofta igång upptåg och avgör även när lekarna är över. Vi söker till fina Jasmine ett erfaret och tryggt hem där hennes kontaktbehov kan tillgodoses. Finns barn i hemmet bör de inte vara under skolåldern. Jasmine bor gärna med en snäll hundkamrat.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2009-08-22

Hej!

Prinsessan Jasmine är hemma. Smäcker, pigg, otroligt vacker och kärlekstörstande (+ matsugen) skuttade hon piggt ur sin bur på Arlanda, till sitt väntande hov bestående av 6 personer och två hundar. Glatt viftande på svansen skuttade hon från famn till famn och lät sig hälsas välkommen till Sverige. Matbiten slank snabbt ner. Sedan gick hon snyggt i kopplet till bilen och kördes hem liggandes i dotterns knä!!! Natten har tillbringats i mammas och pappas säng och första kiss- och bajsturen är avklarad utomhus. Gå fot gjorde hon från början.

Hon är sig inte så lik på bilderna från Rumänien, då hon såg lite äldre ut. Jasmine är otroligt vacker med svartbrun glänsande päls och ljusa ben, smal och smäcker, ser nästan lite valpig ut trots att hon ska fylla 6 år. Däremot stämmer beskrivningen av henne på pricken.

Här hemma är hon glad, springer till köket så fort hon hör någon öppna en kökslucka (kan det bli en liten matbit?), hälsar glatt på alla som kommer hit, går väldigt gärna ut på promenad. Alltid sugen på bus. Hon har inga problem att gå i koppel, vänta på sin mat och att lyssna på vad vi vill att hon ska göra. En riktig knähund som gärna ligger på oss i sängar och soffor. Hon hoppar lätt och ledigt upp överallt där hon vill få en plats. Det känns som vi alltid har haft henne och ändå har det inte gått ett dygn än!!!

Vi kallar henne Jessie, det lystrar hon bäst på.

Tack snälla alla som har hjälpt oss att få just Jasmine hem. Det är hos oss som hon hör hemma, vår egen högvinst!

Hälsningar från

Karin, Niklas, Felix, Filip och Felicia
 

© Hundhjälpen