www.hundhjalpen.seIVAN

 
Ålder: 2 år (jun 09)
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 50 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-10-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ivan var en pytteliten valp när han anlände till hägnet. En person som strövat i skogen hade hittat en kull på 5 övergivna valpar. Tack och lov förbarmade han sig över dem och tog dem med till hägnet där de vuxit upp till vackra unga hundar. Valpar lämnas ofta på detta sätt för att dö. Den enda flickan, Lucky, har redan ett eget hem i Italien medan de fyra bröderna Ivan, Matteus, Misto och Dean ivrigt väntar på sin tur.

Ivan är full av livsglädje och hans pussande har inga gränser när han ägnas uppmärksamhet. Våra besökare blir mer eller mindre överfallna av den spralliga syskongruppen. Ivan är en stilig och aktiv ung hund med balanserad karaktär. Han är mycket tillgänglig och social och har inga kontaktproblem med vare sig människor eller andra hundar. Alla som vill vara vän och leka är välkomna. Piratlappen över ögat gör honom extra charmig. Till denne rolige och glade grabb söker vi ett aktivt hem där det gärna får finnas en eller flera hundar som tycker om att leka. Ivan har även träffat katter utan att bry sig nämnvärt. Vi tror att Ivan kommer att bli en härlig familjehund.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

   
Text från Sverige

Åre 2009-11-01

Hej!

Nu har Ivan varit hos mig i ganska precis 2 veckor och vi stormtrivs ihop! När jag hämtade honom på Arlanda den 18 oktober så var han väldigt rädd och försiktig och vi fick bärhjälp ut till bilen (tack!). Sedan låg han och spanade i baksätet under nästan hela resan hem till Åre.

Vi stannade flera gånger för att rasta men inte ville jycken kissa inte! I Ytterhogdal hade vi ett rymningsförsök mitt i natten då Ivan såg sin chans och nästan hoppade över mig när jag skulle stänga bildörren. Med hjärtat i halsgropen så såg jag honom råkuta 5 meter för att sedan stanna och titta på mig som om jag inte skulle följa med på äventyr, så 2 kliv senare stod jag på kopplet och fick tag i honom. Tack och lov! Efter den gången så har jag varit väldigt försiktig med att ge honom chanser att smita.

Vi kom hem klockan 3 på natten och efter mycket lock och pock och en del lyftande fick jag till slut in honom i stugan. Dörren in var jättefarlig och den vägrade han gå in igenom! Sedan lade jag lite korvbitar i bädden och efter det har det verkligen varit hans plats i stugan! Nu går han glatt in och ut ur stugan som om det aldrig har varit nåt problem!

Det har inte hänt så många olyckor inomhus men de som har hänt har varit välriktade. Bland annat så fick min LP-samling en känga när Ivan riktade en rak stråle på alla skivorna, det var bara att torka upp och inse att man inte är så smart själv som lägger dom i hög vid golvet. Annars så kan jag säga att nu efter 2 veckor så har han verkligen förstått att kissa och bajsa gör man utomhus.

Vi har varit ute på en massa mysiga skogspromenader och lyckligare hund får man leta efter när han får springa med lång lina! Linan är 15 meter men fick Ivan välja så skulle den nog bort helt och hållet. Det kommer när inkallningen sitter lite bättre. Han går väldigt bra i koppel för att aldrig gjort det förut. I början gick han tryckt mot mitt ben och var väldigt rädd för allt men nu drar han som aldrig förr och kan inte få nog av att nosa på alla grästuvor.

Överlag så verkar han ha funnit sin plats här och verkar otroligt nöjd och glad. Inomhus ligger han i bädden och snarkar (som nu när jag skriver) eller kelar med mig. Han har en massa hundkompisar som han får leka med titt som tätt och det märks att han är van att umgås med andra hundar, det bästa som finns är att få leka med 2 berner-sennenhanar som kan visa honom hur man ska bete sig. Att få rasa i skogen med dessa två gör honom till en väldigt lycklig hund men däremot tycker han att det är idioti att de vill bada i ån stup i kvarten! Där är det ju iskallt.

Jag är otroligt tacksam över möjligheten att få lära känna denna hund och att få ge honom ett förhoppningsvis långt och härligt liv. Tack hundhjälpen för all hjälp och stöttning och en fantastisk hund!

Stor Kram till alla hundar, mattar, hussar och alla på Hundhjälpen!

/Catrin och Ivan
 

© Hundhjälpen