www.hundhjalpen.seENEAS

 
Ålder: 2 ½ år (jun 09)
Kön: Hane
Höjd: 44 cm
Längd: 53 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-10-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 När Andreea först såg Eneas trodde hon att han var död. Han låg i rännstenen vid en gata i Cernavoda, blickstilla. Det syntes inte ens att han andades. Det visade sig att Eneas var avsvimmad. Kanske han hade fått en smäll av en förbipasserande bil, kanske någon hade slängt iväg en välriktad spark. Väl i hägnet kvicknade Eneas till och då han är en väldigt trevlig hund fick han kvarstanna i väntan på ett eget hem.

Eneas är en glad och vänlig grabb. Till karaktären är han balanserad. Han har bra självkontroll och är varken väldigt aktiv eller väldigt stillsam. En "lagom" grabb alltså. Eneas vill gärna gosa och kela. Han är mycket nyfiken och undersöker noggrant nya människor, hundar och föremål. En uttråkad och olycklig Eneas känns igen på det "gråtande" ljud han ger ifrån sig. I sin hundgrupp umgås han obehindrat med kamrater av båda könen och har även fått träffa hägnets katter utan att göra stor sak av det. Vi söker till Eneas ett tryggt hem där man vill ta tillvara denne vackre hunds goda egenskaper. Eneas bor gärna med en snäll hundkamrat.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
2010
Text från Sverige

2009: Igår var det en månad sedan Eneas kom till Sverige. Tiden går fort när man har roligt! Det är en helt fantastisk livskamrat jag fått och att dela min tillvaro med honom och katten Torres är ren och skär lycka. Allting har gått som på räls. Från att gå i trappor till att välkomna okända i hemmet. Allt går bra. Det enda som vi inte är helt överens om är hur man gör om man blir väldigt uppspelt. Eneas tycker att man ska skälla, som en galning! Helst hemma hos andra... Detta håller vi på att arbeta bort och det blir bättre hela tiden. Det andra han gör är att han ibland kissar inne hos andra. Aldrig hemma, utan det är nya revir som ska märkas. Men även här är jag övertygad om att det blir bättre med tiden.

Annars lever vi livet ihop! Vi går promenader och springer fritt uppe på berget. Eneas har ett gäng kompisar som han träffar varje vecka och så fort vi varit och röntgat hans höfter och fått bekräftat att allt är ok, ska vi börjar springa tillsammans. Vi har redan varit ute på ett par mindre rundor och han är gjord för att springa vid min sida. Jag kan bara säga så här, att den hunden som jag såg på bilderna på hemsidan i somras ligger nu och myser i min säng. Redan vid första ögonkastet visste jag att detta var min hund och den känslan gör sig påmind dagligen. Det här är det bästa beslutet jag någonsin tagit.

/Kramar från Maria och Eneas
2010: Idag firar jag ett år med min stora kärlek Eneas. Tiden går fort när man har roligt! Livet tillsammans med toppen och vi spenderar våra dagar med långa promenader, god mat och massa kel. Eneas är min bästa vän och förgyller mitt liv med sin härliga personlighet och entusiasm! Nu ser vi fram emot många fler år till tillsammans.

/Kramar från Maria och Eneas
 

© Hundhjälpen