www.hundhjalpen.seDOUGLAS (nu VICTOR)

 
Ålder: 8 år (mar 09)
Kön: Hane
Höjd: 70 cm
Längd: 68 cm
Hals: 47 cm
Vikt: 37 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-07-19
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Douglas kommer från staden Calarasi. Han anlände till hägnet där svårt angripen av skabb och med revben som syntes på långt håll. Douglas behandlades vid den mobila kliniken och är idag en fullt frisk och levnadsglad äldre herre. Han har blivit mycket omtyckt av personalen vid hägnet – som nu önskar honom ett bättre liv.

Douglas är en stor och ståtlig grabb, som ”syns” i mängden. Han utnyttjar sin storlek till att hålla utkik över huvudet på de andra hundarna och är därför en av de första som ser när maten är på väg. Douglas är nyfiken och social till karaktären. Hägnets besökare välkomnas och får gärna klappa och mysa så mycket de vill. Övrig tid tar Douglas det lugnt och studerar omgivningen. Bland de andra hundarna är han mycket respekterad vilket tyder på klokhet, vilket kompletteras av en reslig kroppshydda.
Vi söker till fine Douglas ett erfaret och välkomnande hem. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet då Douglas börjar bli lite till åren. Finns det en hund bör det vara en snäll tik i mellanstorlek eller större. Douglas säger då inte nej till en liten lekstund. Hans nya hem bör helst ligga i marknivå så att han får tillgång till egen uteplats / trädgård.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Douglas och Romina

Text från Sverige

090726
Första veckan med Victor fd Douglas.

När vi hämtade Victor på Arlanda var han ordentligt trött efter den långa resan och ville inte lämna sin bur. Efter att förgäves mutat honom med lite köttbullar ville han fortfarande inte lämna burens trygghet. Till slut lyckades i alla fall ”hälla ut” honom och då gick vi genast ut till bilen där han lade sig platt på golvet i baksätet. När vi kom hem fick han nosa runt på tomten och bekanta sig med Romina och Bambi. När det var läggdags gick han och lade sig i bia-bädden som vi tagit fram åt honom som om det var självklart att det var där han skulle ligga. Sedan sov han tungt hela natten.

Nästa morgon vaknade han upp utvilad och fick bekanta sig med de närmaste omgivningarna under morgonpromenaden tillsammans med sin nya flock och han går jättefint i koppel. Första dagen tillsammans var otroligt spännande och han blev helt accepterad av de andra hundarna. Inte så konstigt med tanke på vilket charmknippe han är. Han är verkligen följsam och verkar helt lagt sitt tidigare liv bakom sig.

Han lyckades några gånger när han blev lite upphetsad göra markeringspölar inomhus men det var bara de första dagarna, nu verkar han förstå att man sköter sånt där utomhus. När vår tupp promenerade förbi på gräsmattan lite för nära Victor blev tuppen av med lite fjädrar. Helt i linje med vad alla våra nykomlingar har gjort innan de förstått att höns och tupp ingår i ”familjen”.

Våra grannar är helt lyriska över Victors utstrålning och över hans imponerande utseende. Han har charmat hela byn med sin coola stil och sitt vänliga sätt.

Nu kan Victor våra dagliga rutiner och har anpassat sig fantastiskt bra. Han går runt och är en riktigt härlig mysgubbe och vi är jätteglada att vi hade möjlighet att ta hand om honom och att få ha med honom i vår flock.

Eva & Jörgen
2009-10-04
Victor (kungen av byn)

Nu har Victor förgyllt vår vardag i två och en halv månad. Han är verkligen en fantastiskt trevlig snubbe. Dessutom vacker, charmig, intelligent osv osv. Och han fungerar alldeles utmärkt ihop med sina ”systrar” Romina och Bambi. Och med husse och matte kanske ska tilläggas. Han är även intrimmad på höns och katter numera – som räknas till hans flock. Han går även bra ihop med utomstående hundar av båda könen.

Victor har en otrolig förmåga att charma folk. På något märkligt sätt får han alla att le när de ser honom. Snacka om glädjespridare. Han är ju inte direkt osynlig med tanke på sin storlek, alla lägger märke till honom även om han gör sitt bästa för att hålla sig i bakgrunden. Speciellt om det kommer besök, då går han gärna undan men kommer glatt fram och vinkar adjö när gästerna åker och han ser att han får stanna kvar.

På promenader i skog och mark, som han älskar, får han alltid gå lös. Han håller sig hela tiden i närheten och kommer på inkallning. Tidigare var han lite stel och haltade ibland. Numera både galopperar och travar han. Ibland tar han sig dessutom en svängom med systrarna. När systrarna leker med varandra föredrar Victor att tugga på mattes händer och armar. Han älskar rutiner, men vill helst att alla ska ske i snabb följ, såsom matservering och promenader, så att han sedan kan koppla av i sin säng, på sitt rum.

Eva & Jörgen
2009-11-06
Mera skryt om Victor

Victor är ett levande bevis på att det går att lära gamla hundar sitta. Här hemma försöker vi skapa lite ordning (bl a vid matserveringen) innan den nya flockmedlemmen ska komma. (Lilla Tedy ska ju bli en av oss.) Victor kan alltså numera sitta på kommando, och inte skutta omkring (så att man spiller) innan man hinner ställa ned matskålen åt honom. Han och de övriga två i flocken kan också stanna på kommando. När husse backar in bilen på tomten ställer de sig på altanen utanför huset och väntar tills husse klivit ut ur bilen. (Därefter blir det kaos förstås.)

Det har också visat sig att Victor är en klippa vad det gäller att leta reda på hönsen när de t ex gått och gömt sig vid hökbesök. Han vet precis hur man ska gå till väga. Utan att vi behöver säga något rusar han iväg och börjar leta och markerar sedan var hönsen befinner sig. Oftast har de dessutom spritt ut sig på fler ställen. Duktig vovve!

Eva & JörgenHälsning från Victor 2010

Victor tycker snö är helt okej om han får ligga inne och sova. Ja, promenader kan vara okej förstås, så han kan uppgradera sitt revir. Då kan han också få chans att springa ner till stallet här intill – till smörgåsbordet på baksidan. Har han tur är det fortfarande ljummet. Fruset är inte så dumt det heller. Ibland brukar han hjälpa personalen i stallet med rengöringen. Då går han från box till box och kontrollerar att de inte glömt något. Annars är det mat och sömn som han gillar mest, förutom gos.
 

© Hundhjälpen