www.hundhjalpen.seCOLOMBO (nu LIAM)

 
Ålder: 1 år (apr 09)
Kön: Hane
Höjd: 36 cm
Längd: 46 cm
Hals: 25 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-09-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Trafiken utgör en stor fara för hundarna i Rumänien. Förarna visar inte hundarna någon större hänsyn och det finns de som inte väjer undan det minsta. Lille Colombo hade oturen att komma i vägen för en ovarsam förare med följden att hans tass skadades svårt. Som brukligt är stannade inte föraren för att se hur det gick för den påkörda hunden, utan Colombo lämnades hjälplös vid vägkanten, där han sedan hittades av personal från hägnet. Den skadade tassen har behandlats och Colombo tar sig nu glatt fram i alla situationer.

Colombo är en charmig, raggig ung hund. Han är märkt av sina tidigare upplevelser vilket visar sig som försiktighet / blyghet inför nya möten. Personalen har aktivt arbetat med honom och han har nu fått förtroende för dem och tycker om deras uppmärksamhet. Man bör dock ha i åtanke att även i sitt nya hem kommer Colombo att i början vara osäker. Bland de andra hundarna har Colombo en mellanposition. Han har lekkamrater av båda könen. Som de flesta unghundar får han finna sig i att de äldre hundarna ”bossar” lite med honom. Colombo har träffat katter och det har gått bra. Vi söker nu till denna rara kille ett lugnt och stabilt hem där han får utvecklas och stärka sitt självförtroende. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet. Colombo vore mycket glad åt en hundkamrat, som kan agera vägvisare i den nya miljön.


Bilder från Rumänien

Colombo vid ankomsten till hägnet
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2009: Nu måste jag ju bara berätta lite om Liam.

Han är en riktig gosegris, ett busfrö och en alldeles underbar hund! Anda och han kom överens nästan omedelbart. Lite gruff det första dygnet, han är ganska kaxig, det lilla livet! Men nu kan han och Anda ligga tillsammans i soffan. Han lägger sig där han känner för det och Anda, som den gamla förståndiga tik hon är, låter honom hållas. Men hon kan morra ifrån om det blir för mycket och han viker direkt, numera. Enda gången vi går in och styr upp är när vi ska sova. Anda ska få ha sin ”nattplats” ifred. Liam ska få ha sin. Annars hör man lite ”murrr” ibland.

De har jättekul tillsammans; busar och jagar varandra i skogen och på tomten. För att inte tala om i soffan.... *suck*
Han går hyfsat bra i koppel, kommer jättebra på inkallning, har lärt sig att när selen kommer fram är det dags. Då får han spatt! Studsar omkring medan jag ”klär på” Anda och nästan ålar in i sin egen sele. Så söt!

Han äter jättebra och låter Anda äta färdigt först innan han kollar om det blev något kvar. Han är väldigt duktig på att diska! *ler*. Han har äntligen lärt sig att det inte är farligt att kissa och bajsa utanför tomten. Så nu kan han t.o.m. göra det i skogen!

Liam älskar våra katter och känslan är besvarad! Jag kan bara säga att nu är familjen komplett! Vi älskar vår lilla Liam och han verkar tycka att vi är rätt OK, också...

Tack & Kram!

Essie & Anna-Carin
 

© Hundhjälpen