www.hundhjalpen.seBABS (nu ALICE)

 
Ålder: 1 ½ år (nov 09)
Kön: Tik
Höjd: 35 cm
Längd: 40 cm
Hals: 28 cm
Vikt: 9 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2009-11-22
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lilla Babs satt en morgon utanför hägnets ingång och såg förskräckt ut. Hur hon hade hamnat där vet ingen – troligt är att någon mer eller mindre ”dumpat” henne där i förhoppning om att man skulle förbarma sig och släppa in henne, vilket man givetvis gjorde. Babs har fått växa upp i hägnet och gjort sig väldigt populär genom sitt trevliga sätt.

Babs är en lite mindre tik full av goda egenskaper. Hon är glad och kärvänlig med en stor vilja till kontakt och mys. Hon söker sig genast fram till våra besökande och vill inget hellre än att få krypa upp i famnen och känna en stunds samhörighet. Babs fungerar bra tillsammans med hundarna i sin grupp där hon har en något undanskymd roll. Hon har även träffat hägnets katter utan att märkbart bry sig. Vi söker till raggiga, ljuva Babs ett kärleksfullt hem där hon får bli en älskad familjehund. Babs bor gärna med en trevlig hundkompis eller en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2009: Hej!

Det är Alice! Tänkte jag skulle höra av mig lite. Jag kom hit för snart en månad sen.

När jag landade så visste jag inte riktigt vad som väntade... satt där med mitt pass och funderade hur jag skulle hitta rätt.. Men det satt nå´n där på golvet och var alldeles blöt i ögonen och kallade mig för att namn jag aldrig hört förut; Alice... jag tyckte det lät fint så jag kröp upp i knät på henne och hon skulle komma att bli min nya Matta, hon och en till. Fick korv och vatten och massor med gos.

Så jag bestämde mig att det fick nog bli en resa till Dalarna. Åh vad jag tycker om mitt nya liv!

Ett stort hus, en stor trädgård, två kompisar; Liam och Anda. Å så Frasse och Fleece-An, katterna. Liam är lika gammal som jag, och älskar att busa. Ibland får jag inte ens kissa ifred! Men då går Mattan in och säger till. Anda är en äldre tik... hon är så snäll... Men jobbig när hon vill busa i soffan och jag vill vila! Då bjäffar jag till åt henne. Jag har faktiskt skinn på nosen, jag!

Vi har två kompisar också. Dom bor i granngården och dom har en jättestor lekpark som vi brukar leka i ibland. Cigne och Kjell. Cigne är en väldigt pratglad dam... skäller på oss hela tiden! Men snäll!

Kjelle är nog lite väl på hugget ibland. Morrar och går an. Men jag tittar bort och står alldeles stilla när han sätter igång och då brukar han ge sig. Det är nog för att han är minst.

Vi går långa promenader i skogen varje dag. Ibland bara i Vanliga Skogen, här hemma i byn. Men ibland stoppar Mattan i oss i Plåtlådan och vi åker en liten bit till Nya Skogen. Alltid kul med omväxling.

Jag är duktig att gå i koppel, kommer nästan alltid när Mattan ropar, älskar att ligga i sängen tillsammans med Mattorna och Katterna, äter bra, speciellt fågelfrön... Mattan tror att jag nog snart utvecklar vingar och börjar kvittra. Säger att hon inte beställt en fågelhund!!

Anda sa att jag inte behövde vara rädd för någon i byn men det visste jag redan. Människor är inte så farliga om man bara tittar på dom under lugg, lägger huvudet på sned och tittar rart på dom. Då får man både gos och godis! Liam har varit här längre än jag men är fortfarande rädd för en del av dom.

(Han har nog inte fattat att ”hoppa runt & studsa-knepet” inte funkar på människor.) Men Mattan säger att det gör inget. Man måste inte hälsa på alla... det känns tryggt.

Jag har varit i Affären också! DET var kul! En massa människor som tyckte att jag var söt, många trevliga, spännande dofter och folk som kom och gick. Jag låg under bordet, vid Mattans fötter så jag var inte i vägen. Det luktade te, kaffe och choklad... precis som hemma fast ännu mera!

På kvällarna ligger vi i soffan och tittar på Bildburken. Så mysigt att krypa upp i Mattans famn. Dom brukar elda i spisen så ibland blir det lite för varmt och jag är ju inte van vid den varma inomhusluften så jag ligger och flämtar rätt mycket men lämna Mattans knä...??! Aldrig!

Eller så ligger jag vid andra Mattans fötter när hon sitter och knattrar på datorn. Nu ska jag sova lite... så hej så länge!

Alice (Babs)
 

© Hundhjälpen