www.hundhjalpen.seSHAW (nu MELVIN)

 
Ålder: 8 mån (sep 2007)
Kön: Hane
Höjd: 55 cm (Shaw kommer att växa något)
Längd: 56 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Shaw kastreras innan resan till Sverige
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-03-04
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Shaw anlände till hägnet i Cernavoda tillsammans med sin mamma och sina 5 syskon; Sugar, Shadow, Sherlock, Tiberio och Tilo. Man hade fått tipset att en tik med små valpar höll till kring några soptunnor i ett slumområde. Valparna skulle inte ha överlevt länge i den miljön, så hela familjen flyttades till hägnet, där småttingarna fått växa upp i trygghet. De har mer eller mindre haft egen "personal" under sommaren, då en grupp holländska volontärer arbetat med att socialisera dem samt hägnets övriga valpar.

Shaw är idag (sept 07) ca 8 månader gammal. Han bor tillsammans med alla sina 5 syskon, så helt naturligt fylls dagarna med på valpars vis livligheter och skoj. På kvällarna är det 6 goa, mjuka vänner som trött kryper ihop bredvid varandra. Shaw är en mjuk och vänlig kille, lite försiktig inför nya kontakter. Han vill gärna bekanta sig i lugn och ro. När han väl kommit över sin inledande blyghet tycker han mycket om att gosa och kela. Som alltid då det gäller valpar uppvuxna i ett hägn saknar han erfarenhet av omvärlden. Vi söker därför till Shaw en lugn och förstående familj där han i egen takt får utforska omgivningen - och utvecklas till en härlig kamrat. Shaw bor gärna med en hundkompis och fick han välja så skulle hon nog ta med sig ett av sina syskon till samma hem. Finns det barn i hemmet bör de inte vara under skolåldern.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

I början - ganska länge - var han jätterädd, gick hukande och huvudet snurrade som en propeller för att han skulle hinna med att se allting omkring sig. En lugn och cool kille tror jag aldrig att han kommer att bli men han är otroligt lyhörd, klok och känslig. I miljöer han känner igen är han helt fantastisk, lyssnar på inkallning bättre än min shetland sheepdog, som jag tränat så mycket med. Glädjerusar i skogen och fullkomligt älskar de hundar och människor som han lärt sig känna väl. De han inte känner håller han sig en bit ifrån till att börja med innan han försiktigt går fram och nosar på dem. Han är en toppenkille, kunde inte fått en finare hund och han är sååååå älskad.

Nu väntar vi bara på att några av hans fina syskon ska få komma hem till Sverige också.

/Hälsningar Marianne och Melvin med familj
 

© Hundhjälpen