www.hundhjalpen.seROSINA

 
Ålder: 6 år (2008 mar)
Kön: Tik
Höjd: 63 cm
Längd: 68 cm
Hals: 45 cm
Vikt: 30+ kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-05-07
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Rosina kommer från staden Calarasi. Hon fångades in för över ett år sedan av de kommunala hundfångarna, ökända för sina vassa stålsnaror, och dumpades därefter i det då fruktansvärda hägnet (vilket nu i februari 2008 övertagits av SaveTheDogs och kommer att rustas upp). Rosina vantrivdes från första stund och man håller henne därför fastkedjad för att hindra henne att rymma mot en säker död.

Rosina är en värdig dam i sina bästa år. Hon är oerhört mjuk och kontaktsökande, puffar vänligt med nosen och kan sitta stilla hur länge som helst när man kliar eller smeker henne. Hade Rosina varit mindre hade hon nog bott i någons famn. Även gentemot andra hundar utmärker sig Rosina för sitt vänliga sätt och hon verkar närmast moderlig i sina omsorger. Vi tror att underbara Rosina kommer att bli en mycket trevlig familjehund. Till Rosina söker vi därför ett tryggt och stabilt hem där hon får bli en central och mycket älskad gestalt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

Här kommer en hälsning från Rosina med familj som består av Nettan, Magnus och Jonatan 7 år, Azzo och Lufsen...

Rosina blommar ut för varje dag, hon är en tjej som vill alla väl. Rosina har från dag ett uppfört sig helt exemplariskt. Hon är helt underbar, en tös som tål att skämmas bort, all den kärlek och trygghet vi ger henne, ger hon dubbelt tillbaka av. Hennes svans viftar inte, den roterar som en propeller så fort man bara tittar på henne, hennes ögon är inte längre uppgivna, utan pigga och förväntansfulla. Hennes steg är inte längre så trippande, orken börjar så sakta att komma.

I dag har Rosina för första gången sprungit helt lös, hon fullkomligt rusade, bockhoppade, men efter en kort stund tog orken slut och hon sökte sig till köttbullemaskinen, som är jag, kryper tätt intill mig med en svans jag trodde skulle gå av, tungan som en slips, men såååååå glad.

Tack Hundhjälpen för att ni finns och ett STORT TACK för allas våran älskade Rosina, vi ska göra vad vi kan för att ge henne ett långt och lyckligt liv...

/Nettan
 

© Hundhjälpen