www.hundhjalpen.seNOVA

 
Ålder: 3 år (2008)
Kön: Tik
Höjd: 47 cm
Längd: 38 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-01-27
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Cernavodas fängelse hörde av sig till Sara Turetta. De hade hundar inne på fängelseområdet, men de hade förökat sig så att det nu började bli lite väl många. Man undrade om Sara kunde hämta några. Det visade sig vara ca 250 stycken! Sara och hennes team såg till att hundarna kastrerades och tog med sig de mest utsatta till hägnet. Däribland var Nova, en ca ettårig tik, vars ena bakben hängde oroväckande. Novas bakben har under "fängelsetiden" blivit brutet och växt ihop.

Nova är en förtjusande och älskvärd liten personlighet. Hon är mjuk till sättet och mkt glad och vänlig, älskar att bli klappad och leker gärna. Till en början kan hon vara lite timid, men hennes sociala sida kommer snabbt fram. Vi upplever henne som intelligent och hon skulle säkert uppskatta att få använda huvudet. Dock behöver hon på grund av sitt handikapp ta det lite lugnare fysiskt och söker ett hem i markplan. Hon fungerar med andra hundar och katter och skulle nog trivas med barn.

Nova är kastrerad. Hennes bett är snett vilket gör att hon biter ihop käkarna lite konstigt. Vi trodde tidigare att hennes bakben skulle behöva amputeras men har nu tagit beslutet att låta det vara kvar. Nova stödjer inte på sitt ben men rör sig obehindrat på de tre övriga.

Då Nova är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
 

© Hundhjälpen