www.hundhjalpen.seNINA

 
Ålder: 9 år (2008)
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 50 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-02-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Nina kom till hägnet för några år sedan, i samband med infångandet av hundar för kastration. Då hon var i uselt skick och dessutom lite till åren besökt man att inte utsätta henne för samhällets alla faror. Nina fick således stanna kvar i hägnet.

Nina är en lugn och stillsam, äldre tik. Hennes ålder uppskattas till ca 9 år. Nina är vänlig och snäll och söker gärna människors sällskap. Så här på ålderns höst tycker hon dock att andra hundar är lite väl jobbiga och vi tror därför att hon gärna bor som ensam hund, alternativt med en hund som är mycket mjuk och undfallande.

Nina har en ytlig, godartad tumör på magen. Denna kan utan problem rent tekniskt avlägsnas, men med tanke på hennes ålder väljer man att inte söva henne då risken därvid är för stor. Ninas ålder syns också tydligt på tänderna som är slitna. Slutligen är hon även blind på ett öga. Vi söker nu för Ninas räkning ett lugnt hem där hon kan får tillbringa några värdiga sista år - och för första gången få känna på hur ett hundliv borde få vara.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige 

© Hundhjälpen