www.hundhjalpen.seLINNÉA (nu SAFIRA)

 
Ålder: 2 år (2008 apr)
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 48 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-07-29
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Söta, svart-vita Linnéa bor bland de andra småhundarna i hägnet i Calarasi. Inget är känt om hennes bakgrund annat än att den säkerligen varit svår. Livet i Calarasi-hägnet har för samtliga hundar varit en veritabel mardröm, där en ljusare framtid nu kan skönjas i och med SaveTheDogs övertagande av verksamheten i februari 08. Samtliga hundar är nu garanterade mat, vård och en human behandling.

Linnéa är en glad hund som tar många initiativ till lek bland sina hundkamrater. Hon har en ledande position och de andra hundarna ser upp till henne. Dagarna fylls med de få aktiviteter hägnet bjuder - vilket givetvis är torftigt. I kontakten med människor är Linnéa lite tafatt - hon är helt enkelt inte van att hanteras - men positivt inställd. En liten godbit bryter isen och Linnéa nosar sig nyfiket fram. Vi får gärna bekanta oss under lugna former. Vi söker nu till pigga och alerta Linnéa ett tryggt hem där denna härliga tjej får komma till sin rätt. Aktiviteter i skog och mark torde vara av stort intresse. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet men gärna en glad hundkamrat att busa med.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige


Tillsammans med kompisen Achilles

Text från Sverige

2008: Lilla Safira (f d Linnea) har nu varit hos oss i tre månader och den här pigga lilla tjejen har verkligen blommat ut och är världens mysigaste hund!

Den första veckan hos oss var hon väldigt reserverad, stelnade till vid berörning och hade svansen konstant mellan benen. Promenaderna var näst intill omöjliga eftersom hon stannade hela tiden och vägrade gå, men trots att det var väldigt frustrerande kämpade vi på och gav aldrig upp och så småningom, efter andra veckan, kunde vi promenera utan uppehåll!

Nu när vi tänker tillbaka inser vi att Safi har utvecklats otroligt fort på bara tre månader. Redan andra dagen vågade hon sig ut ur vardagsrummet för att undersöka resten av huset och efter bara en vecka hos oss kände hon sig tillräckligt bekväm för att vi skulle kunna klappa henne utan att ha svansen mellan benen, hennes aptit ökade avsevärt, hon lärde sig att sitta på kommando och hon har till och med fått sig en liten kattkompis vid namn Baloo! Numera är Safi avslappnad, otroligt pigg och väldigt charmig. Hon har vunnit våra hjärtan och vi skulle aldrig vilja vara utan henne, tack Hundhjälpen för den här fina tjejen!

Mvh
Barbara Escobar & Manne Gonzalez C.
 

© Hundhjälpen