www.hundhjalpen.seLADY DI (nu GANDHI)

 
Ålder: 7 mån (dec 2007)
Kön: Tik
Höjd: 43 cm (Lady Di kommer att växa något)
Längd: 42 cm
Hals: 25 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-01-27
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lady Di hittades en morgon bara några veckor gammal utanför hägnet. Någon hade under nattens mörka timmar gjort sig av med den lilla valpen på detta sätt. Lady Di fick flytta in bland de andra valparna i hägnet och fick sitt liv tryggat.

Lady Di är en försiktig och mycket mjuk liten "prinsessa". Hon är ca 7 månader gammal (dec 07). Det tar en stund innan hon vågar sig fram till våra volontärer. När blygheten släppt förvandlas hon till en silkesmjuk, liten famnhund, som älskar att sitta nära, nära och bara kela. Hon leker gärna med sina jämngamla kamrater och låter gärna dem ta initiativet till olika aktiviteter. Lady Di har också träffat katter och brydde sig inte nämnvärt om dem. Vi söker nu till denna goa, lilla tik ett lugnt och stabilt hem där det inte bör finna barn under skolåldern. En kompis i form av en snäll hund eller en katt vore nog uppskattat.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

Den 27 januari mötte vi upp med Gandhi (tidigare Lady Di) på Arlanda. Hunden som smög ut ur transportburen skilde sig mycket från den gråtonade lilla hunden som med blyg blick tittat mot oss från ett foto. Denna uppenbarelse var ren, vit och lurvig. Bedårande. Hemresan till Malmö gick bra och hon knöt snabbt an till familjen, bestående av Fredrik och Linda.

Hon har från allra första stund uttryckt en inre trygghet och mycket tillgivenhet. Positiv men blyg. Den första tiden var det svårt för henne att begripa vart hon skulle finna sin toalett då vårt bostadsområde är Malmös hundtätaste och Gandhi var väl medveten om områdets hundhierarki. I takt med att hon slappnade av och började ta plats så släppte oron och rastningen skedde utan problem. Relativt snabbt började vår tik vandra framåt med allt stoltare hållning och allt eftersom har hon kommit att bli områdets stolta, tuffa, livliga unghund som gör sig vän med alla hundar.

Hon har nu bott hos oss i drygt två månader. Hon har en självklar plats i familjen och tar mer än gärna plats i famnen, i soffan. Hon utvecklas med stormsteg. I henne bor redan en väldigt framåt tjej som är nyfiken på att lära, älskar att springa fritt med en enorm passion för vatten. I kontakt med nya människor kan hon te sig lite avvaktande men hon är alltid vänligheten själv.

Att adoptera henne är det bästa vi kunde gjort och jag tror nog att även Gandhi belåten ler där hon nu ligger och vilar i den egna bädden.

Hälsningar Linda, Fredrik och Gandhi
 

© Hundhjälpen