www.hundhjalpen.seINGA (nu FLINGA)

 
Ålder: 6 år (feb 2008)
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Flera framtänder är utslagna
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-04-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Inga hittades på gatan i staden Medgidia. Saras personal passerade en upprörd folksamling och när man tittade efter såg man att de sparkade på en stackars, hårlös hund. Inga låg skräckslagen tryckt mot marken och visste inte hur hon skulle ta sig därifrån. Blicken i hennes ögon var fylld av rädsla och smärta. Givetvis ingrep man genast och Inga bars till en väntande bil och kördes omgående till hägnet för vård. Efter det svåra skabbangreppet har nu hennes vackra päls nästan vuxit ut helt och Ingas skönhet börjar framträda.

Inga är en mycket snäll och vänlig tik, med en något försiktig framtoning. Trots sina svåra upplevelser vill hon gärna ha mänsklig närhet, kramar och kel. Hon tar inte för sig så mycket än, men gör framsteg och utvecklas mycket positivt. Hon fungerar bra med andra hundar av båda könen. Till Inga söker vi ett lugnt och tryggt hem där hon får bli en älskad och omhuldad familjemedlem. Finns barn i hemmet bör de inte vara under skolåldern.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

Jag heter Flinga och nu ska jag berätta hur det var att komma till Sverige. Jag hette Inga i Rumänien. Men min nya matte sa Flinga till mej när vi möttes i Medgidia. Först åkte vi till Cernavoda och där fick jag ta mej en dusch. För hel och ren ska man va ...

På flygplanet fick jag sällskap med Victor och Emmy som skulle åt samma håll. Men matte såg jag inte av. Hon satt nog i något annat utrymme. Efter en stund fick vi gå ur burarna. Där stod en massa människor som kvittrade och pladdrade och tittade på oss. Golvet var blankt och halkigt. Men det gick att både kissa och bajsa på det, så då gjorde jag det.

Sen åkte vi bil och jag sov. Sen sa matte att vi var framme. Det var alldeles vitt och kallt på marken. Det gick att kissa på det också. Det första vi råkade på i huset var en svart labb-pojke. Jag nosade på honom och sen sa jag "ska vi leka?" Men han var så trög så det blev inget.

Han såg bara yrvaken ut. Det kanske var för att klockan bara var 5 på morronen. I köket satt det en massa katter uppradade på bordet och stirrade på mej. Vet ni vad dom sa? Jo - "VAD har matte nu dragit hem?" Det var ju inte speciellt trevligt sagt så jag låtsade som om jag inte sett dom. Så jag svepte förbi dom in i huset samtidigt som jag sa till labben att "nu hädanefter är det jag som bestämmer - bara så att du vet ..." Ok, sa han, jag är van... Senare på dagen kom katterna fram till mej och hälsade. Sa att dom tyckte det var OK att jag flyttade in. Hade väl dåligt samvete...Och så slickade dom mej - med dom där löjligt små tungorna!

Matte och jag åkte flera gånger till ett ställe där det fanns många vovvar med sina hussar och mattar. Det lät "klick" överallt och massor av godis fanns det. Jag kom på snart att om jag tittade upp på matte så sa det klick och jag fick godis. Hur enkelt som helst. Fast det fanns dom som inte fattade det. Jag hade lust att gå fram till dom och visa... Men jag hade fullt upp med matte för att hålla henne igång. Och så blev jag ju så mätt! Ja vi rumäner är nog lite smartare.

En annan gång åkte labben och jag till ett ställe där det fanns en jättestor boll som var ivägen överallt. Jag var jätteduktig på att undvika bollen. Dom hade lagt ut godis alldeles intill bollen, dom luringarna. Men jag lyckades med min precisionsförmåga ta godiset utan att nudda vid bollen. Skickligt tyckte jag själv. Men labben han gick ju på bollen stup i ett. Ja, ni vet ju hur klumpiga labbar är!

En gång smet labben och jag ifrån matte uppe i skogen. Hon höll ju ändå bara på att stängsla en hage. Men tror ni inte att så fort vi hade seglat iväg så började hon skrika och vissla. Och springa omkring, fram och tillbaka och skrika på oss. Och sen kom hon på cykel och fortsatte vissla och skrika. Tror hon att vi är döva? För våran del hade hon inte behövt ta i så. Vi hade koll på henne hela tiden så att hon inte skulle komma bort. Men sen slog det oss att hon kanske inte hittar hem själv utan oss, så då gick vi hem. Och då kom hon ju efter.

I somras kom Bella, hon också från Medgidia. Fast henne går det inte att leka med. Hon är så liten så jag ser henne inte. Och strax före jul kom Amata. Hon är nästan lika stor som jag så henne ser jag och kan leka med. Fast hon ser inte mej, sa matte, men vi leker i alla fall.

Hälsningar!
Flinga

Tack Hundhjälpen för en underbar vovva!
matte Britt-Marie Malm
 

© Hundhjälpen