www.hundhjalpen.seDALILA (nu ELSA)

 
Ålder: 4 år (sep 2008)
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 58 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-12-29
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Det är mycket vanligt att hundar överges utanför hägnet – man förlitar sig på att hundarna tas om hand, och det gör de ju. Dalila hittades tidigt en morgon sittandes utanför staketet, förvirrad och förvånad på samma gång. Hon var tydligt dräktig och dessutom i mycket dåligt skick. Ännu en hund som man gjort sig av med för att slippa valpar – i stället för att preventivt kastrera henne. Delila flyttade hursomhelst in bland de andra hundarna, men har lite svårt att finna sig tillrätta då hon helt klart trivs bättre i en lugnare miljö. Vi hoppas därför att hon ska hitta sitt nya hem så snart som möjligt.

Dalila är en vacker och väldigt snäll tik. Hon söker självmant kontakt med personalen och hägnets besökare. I människors sällskap är hundarna runtomkring relativt ointressanta, Dalila älskar uppmärksamheten och kan stå stilla och njuta hur länge som helst. Hon har ett trevligt sätt att umgås då hon inte är framfusig utan bara tillmötesgående och vänlig. Hennes karaktär gör att vi känner att hon kommer att bli en trevlig familjehund. Hon har även träffat katter och det har gått bra. Vi söker till denna mjuka och kontaktsökande tik ett tryggt hem där hon får bli en viktig familjemedlem. Finns det en hund i hemmet bör den vara mjuk till sättet.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Elsa med sin spanska "storasyster"

Text från Sverige

2009-01-01

Elsa, som jag döpt henne till, har anpassat sig toppenbra. Hon går som en dröm i koppel och har sovit hela nätterna igenom i sin bädd från första natten. Hon är mycket tillgiven, äter som en häst och är mycket lyhörd och läraktig. Jag har sedan tidigare tre andra vovvar. Elsa är förstås lägst i rang, men det funkar bra. Jag är så lycklig för min nya vovva. Hennes klor behövde klippas och Elsa la sig ner på golvet och lät det ske utan ett pip. Lättaste hunden i världen att klippa klor på. Hon har bara kissat inne en gång. Första kvällen och då hade hon hållit sig sedan hon lämnade Rumänien. Nu gör hon ifrån sig ute och är helt rumsren!

Jag hade förväntat mig att det skulle bli jättejobbigt, men ack så fel jag hade.

Tack Hundhjälpen för att Ni finns.

/Många hälsningar och kramar från Gunilla och Elsa
2009-01-16

Jag vill bara säga att Elsa är en helt otrolig vovva. Hon är intelligent, följsam och läraktig. Jag kan utan problem ha henne lös. Hon följer mig som en skugga. Lyder minsta vink. Det är som om jag hade gått ett antal lydnadskurser med henne.

När jag, för fyra år sedan, adopterade min första gatuhund från SOS Animals fick jag kämpa för att kunna promenera med henne i koppel. Hon drog och slet och det var allmänt jobbigt. Jag gick olika kurser med henne och hon blev bättre, men hon är fortfarande inte helt perfekt. Elsa, däremot, är en dröm. Tack för att jag fick en tiopoängare. Jag har dragit högsta vinsten i ”Hundlotteriet”.

/Många lyckliga hundhälsningar från Gunilla och så Elsa, förstås
 

© Hundhjälpen