www.hundhjalpen.seCARMELA (nu MELLA)

 
Ålder: 2 år (sep 2008)
Kön: Tik
Höjd: 30 cm
Längd: 36 cm
Hals: 28 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-10-30
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 När Hundhjälpen och våra volontärer besöker Cernavoda äter vi oftast våra middagar på restaurang Serif. Där uppehöll sig en utmärglad liten tik, dag efter dag, ivrigt sökande efter någon som kunde sticka till henne en matbit. Ingen tog notis om henne och hennes desperation ökade alltmer. Matdofterna från restaurangen måste ha varit outhärdliga. Då man i flera dagar observerat Carmela och noterat att ingen verkade ta sig an henne, fick hon följa med till hägnet.

Carmela är en förtjusande liten tik som alltid är glad och vänlig. Hon är genast framme och välkomnar alla besökande med glada svansviftningar. Carmela är mycket social utan att vara påträngande, vi upplever henne som en väl balanserad hund. Hon föredrar en gosig famn före lek med de andra hundarna, men trivs ändå bra i deras sällskap. Hon har även träffat katter utan att bekymra sig över deras tillvaro. Vi söker till rara Carmela ett tryggt hem där hon får bli en älskad och uppskattad familjemedlem.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2008: I morgon har Mella varit här i två veckor men det känns redan som om hon varit här längre.
Det är en kavat liten tjej som charmar alla som kommer i närheten. Hon älskar att vara nära och gosa, ligger helst bredvid den som för tillfället är stilla och rör sig alla ligger hon i korgen och bara väntar på att någon ska sätta sig ner. Hon är ett kvicksilver då hon är pigg men slappar gärna om alla andra tar det lugnt. Vi har inte haft några som helst problem eller rädslor. Mella går fint (då hon vill) i koppel och är oftast uppmärksam på den som är i andra änden men har hon flexikoppel rusar hon glatt iväg. Hon börjar lära sig att komma tillbaka, speciellt när det finns köttbullar. Hon blir glad när det kommer gäster och har ännu inte skyggat för någon. Äter allt, inga problem med magen och är helt rumsren. Mella måste ha bott hos någon som tagit väl hand om henne, är det regnigt och hon har blöta tassar stannar hon direkt hon kommer in i hallen och står still tills man torkat henne. Dettta fanns från dag1 så det är inget vi lärt henne.
Hon går gärna ut på promenad men kräver aldrig något. Man måste hämta henne och visa kopplet då först går hon till ytterdörren. I början skällde hon ibland på andra hundar men det är nästan helt borta nu. Kommer det en annan hund emot henne vill hon gärna dra för att få komma fram och nosa men hon är tyst, märker hon att hon inte får sätter hon sig snällt ner bredvid oss och väntar tills hunden gått förbi.
Hon har lärt sig sitt, ligg och går inte fram till matskålen utan att vi sagt varsågod. Hon måste alltså varit tränad någongång innan annars vore det väl fantastiskt att lära sig så mycket på kort tid.

Kort sagt: Vi har fått den absolut finaste, goaste och bästa hunden i hela Rumänien.

Stort tack!

/Familjen Öqvist
 

© Hundhjälpen