www.hundhjalpen.seBONNIE (nu MOA)

 
Ålder: 10 år (nov 2008)
Kön: Tik
Höjd: 25 cm
Längd: 30 cm
Hals: 20 cm
Vikt: 3-4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-12-11
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Bonnie och kamraten Clyde har antagligen haft en ägare. Då hundarna nu blivit till åren och Clyde dessutom är blind ville man troligtvis inte längre ha kvar dem. En natt kastades båda de små över muren in till hägnet i Cernavoda. Paret landade i en av de större inhägnaderna full med upprörda hundar. Småttingarna skulle nog inte ha överlevt om inte Clyde med sitt mod lyckats hålla de andra hundarna borta. Bonnie och Clyde är oskiljaktiga.

Bonnie är en väldigt liten tik med en försiktig framtoning. Hon har säkerligen behandlats illa och behöver lite tid att bekanta sig. Clyde är ett stort stöd för henne då han är mera självsäker trots sitt handikapp. De båda hundarna kommer endast att placeras tillsammans. Vi söker nu till detta rara par med speciella behov ett mycket lugnt och tryggt hem där det inte finns barn under tonåren. Finns andra djur måste de vara mycket snälla. Hemmet bör ligga i lugn miljö och ha en egen uteplats / trädgård där hundarna kan ströva runt utan stress. Vi hoppas på detta sätt finna ett hem där Bonnie och Clyde kan få tillbringa sin ålderdom i åtnjutande av kärlek, god mat och varsin mjuk bädd. Vi har för det rätta hemmet ett speciellt överlåtelsepris.


Bilder från Rumänien
   
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


Bonnie (nu Moa) och Clyde (nu Peppe)

Tillsammans med Rico

Text från Sverige

2009 jan: Nu har vi mer eller mindre landat. Vi hämtade våra nya familjemedlemmar en torsdagkväll i mitten av dec-08. Planet kom in som planerat men sedan så brast rutinen hos markpersonalen på Arlanda så väntan blev väldigt lång innan våra nya hundar äntligen kom ut till ankomsthallen. Otroligt dåligt av Arlandapersonalen!

Oj så små de var... men trots sin litenhet så försvann det ner en ansenlig mängd köttbullar i deras gap. Halsbanden för liten hund som inköpts för tillfället var alldeles för stora för dem, tur att jag även köpt små halsband för katt. De passade perfekt.

Hemfärden gick bra… De satt i baksätet hos min dotter Alicia hela vägen.Väl hemma så gick vi en liten promenad allihopa, även Rico, så de fick en möjlighet att sniffa och hälsa på varandra på neutral mark..

Moa & Peppe hade helt klart aldrig gått i koppel tidigare så i början tog jag ut dem en i taget för annars så försökte de i panik backa sig ur kopplet/halsbandet åt var sitt håll... lite stressigt ...vem ska jag rädda från strypning först?

De lärde sig att gå i koppel väldigt snabbt...så nu går vi ut allihopa tillsammans vilket är trevligt. En sak är säker… koppel/rep har varit något mycket negativt för dessa små raringar… för i början när kopplet kom fram så lade de sig ner vettskrämda och skakande... men nu är det andra ord i skällan. Svansarna går som små propellrar och de skuttar runt som små tokar då de ska få gå ut. De är lite försiktiga då jag ska kroka fast kopplet i halsbandet men glädjen går inte att ta miste på..

De älskar sina promenader. De hänger med på Ricos alla promenader utan problem. Trots att Peppe är blind så klarar han sig otroligt bra. Moa med sina korta ben håller god fart… vill även springa lite. Bara då det varit snö har hon haft lite jobbigt med framfarten. Vilken tur att vi inte har haft så mycket av det i år.

Katterna har de jagat vilt i början, men nu har bägge förstått att vi är en stor familj där alla har sin plats.

Även att de varit väldigt taggade mot snälla Rico… Oj så mycket skäll och smånyp han fått av dessa två "råttor"...men även det är mycket bättre nu.

De fick leksaker i julklapp. Så underbart att se hur Rico och Peppe leker som valpar med dessa grejer...Moa ser på ..hon är trots allt en äldre dam...

Allt har verkligen börjat falla på plats...De följer med till stallet… allihopa tillsammans eller bara en i taget...lite egentid med matte...

Vi hoppas få några härliga år med dessa gamlingar. 

Tack för allt stöd och goda råd!!!

/Lotta, Alicia och Nookie med Rico, Moa och Peppe, Fox & Elvis (katterna)2009 feb: Här går livet som på räls. Rico har fått sig en flickvän...Moa. Hon har klart visat att hennes hjärta numera tllhör Rico... men vem är förvånad??!!!

Rico, Moa och Peppe lever ihop som en sammansvetsad liten flock numera, tillsammans med katterna Fox och Elvis.

Moa har blommat upp och börjat bli lekfull vilket är så härligt att se. Hon bjuder gärna in till lek med andra hundar då vi är ute på promenad Stora som små..spelar ingen roll.

Att skälla ut långa grabbar i mörka kläder hör till, men nu kommer hon oftast tillbaka på inkallning om hon inte hunnit för långt bort..för vilken fart den lilla damen kan få upp trots de korta små benen. Som tur är har ingen blivit varken rädd eller arg då hon kommit farande, utan tvärtom. hennes lite tårblanka ögon och lite koalabjörn utseende gör att de flesta blir charmade.

Hon går numera utan koppel och är fantastiskt duktig. Hon älskar våra promenader. Har de sista veckorna varit helt rumsren. Moa kan även några få kommandon, "sitt" vilket vi övar på vid godis och matutfodring. Även "hit" och "still" som övas på under våra promenader.Sova är en av Moas favorit sysslor inne. Hon har dessutom börjat bli så trygg nu att hon inte måste springa upp och efter mig varje gång jag reser mig och går ut från rummet. Mat är en annan sak som står högt på listan. Hon har förstått att maten är återkommande inslag i livet så hon äter numera långsamt och har ett par tillfällen lämnat då hon blivit mätt.

/Hälsningar Lotta
 

© Hundhjälpen