www.hundhjalpen.seBONITA

 
Ålder: 3 år (sep 2008)
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 43 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 9 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-10-30
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Rumänien är fullt av svårt trafikskadade hundar. Många hittas aldrig utan får dö under svåra plågor. En del har tur och blir uppmärksammade av någon vänlig själ. Bonita hör till det senare gänget. Hennes högra framben var svårt krossat och det fanns inga möjligheter till annat än amputation. Bonita bor hos en snäll gammal dam som nu fått svåra problem med sina egna ben – hon har i princip förlorat hela rörligheten och kan därför inte ha Bonita kvar.

Bonita är en förtjusande liten fröken som sprider stora mått glädje omkring sig. Hon är social och vänlig och har tack vare vistelsen hos den gamla damen lärt sig hur man bär sig åt när man bor i ett hem. Bonita är glad och nyfiken och vill genast hälsa på besökare. Hon älskar att sitta i famnen och mysa och har heller inget emot en lekstund anpassad till hennes förutsättningar. Bonita trivs med andra små, snälla hundar och även med katter. Vi söker nu till denna underbara lilla hund ett mycket speciellt hem där hon får bli älskad. Det bör inte finnas stora nivåskillnader i hemmet och för en trebent hund är en egen trädgård / uteplats väldigt viktigt. I hemmet bör inte finnas barn under skolåldern. Bonita bor gärna med en hundkamrat, men denna får inte vara framfusig eller bufflig. En katt blir också trevligt sällskap.

Då Bonita är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

Bonita kom till Sverige 2008-10-30. Det var en söt liten svart hund som kikade ut på oss från sin bur. Hon var lite blyg men nyfiken ändå och tyckte att köttbullar smakade väldigt gott. Vi två fick mycket fin kontakt redan från början och efter några minuter kramades vi och pussades.

Återstod en ca 40 minuters bussresa till centralen och 3 timmars tågresa till Göteborg med X2000. Jag var orolig för hur detta skulle gå men Bonita brydde sig inte om omgivningen, hon morrade lite försiktigt åt de andra vovvarna i kupén och sedan vände hon sig mot mig för att fortsätta att kela. Hon har åkt flyg, buss, tåg och bil under samma dag utan några problem. Det var däremot mycket svårt att kissa första kvällen och därför lyckades hon ”prestera” inne under natten. Men det var första och sista gången. Hemma väntade tre andra hundar och de blev inte så glada när vi anlände. Överhuvud taget tog det lång tid innan de ” accepterade” Bonita. Numera leker Bonita med jämnåriga Ellie medan de två ”äldre” damerna tittar på.

De första två dagarna bar jag henne upp och ner på trapporna, den tredje dagen sprang hon ner själv utan några svårigheter och lika smidigt upp.

Bonita älskar människor men med hundar är hon lite avvaktande och föredrar att gömma sig bakom mig när vi träffar några.

Hon har charmat alla från veterinär till ”frissan” dit vi fick åka för att ”ta fram” hennes ögon. Hennes underbara svarta ögon täcktes med lång päls. Bonita har bländande vackra vita tänder som vi får försöka att ”behålla” så gott det går. Hon äter allt men tyckte inte om levergodis från början. Spottade ut den helt enkelt.

I början gick vi bara korta promenader för att inte trötta ut henne. Numera vet vi att hon klarar av att gå runt i kvarteret en gång om dagen då vi även får leka eller bolla en stund utan att hon blir utmattad. Hon älskar bollen och kastar sig efter den med förvånande hög fart för att vara trebent. Vi brukar säga att hon ”glömmer” att hon bara har tre ben.

Bonita är tillgiven, alltid glad och gör allting med stor entusiasm. Gillar att vakta saker från tuggben och bollar till tofflor. Min mor säger att hon vaktar mina tofflor när jag inte är hemma. Hon tuggar inte sönder dem som tur är.

Vi är jätteglada att Bonita fick komma just till oss. Vi skulle gärna adoptera flera ”trebenta” om vi inte redan hade fyra hundar. Det är mycket lättare än vad man förväntat sig.

Tack Hundhjälpen!

/Hälsningar Elisabeta, Berta och Stig
 

© Hundhjälpen