www.hundhjalpen.se



BÂLÂNEL (nu ELVIS)

 
Ålder: 5 år (jan 2008)
Kön: Hane
Höjd: 65 cm
Längd: 62 cm
Hals: 39 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Bâlânels hörntänder är slitna
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-02-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 



Bâlânel har funnits vid hägnet en längre tid. Han har oftast strövat fritt utanför murarna men har haft sin sovplats nära grinden. Bâlânel har där vänligt hälsat på de besökare som anländer till hägnet. På dagarna har han också gjort små upptäcksfärder i omgivningarna. Folk boende i närheten har nu hotat att döda honom om de ser honom en gång till, vilket lett till att Bâlânels härliga tillvaro nu måstats begränsas till en liten del av hägnet. Han vantrivs oerhört i den instängda miljön och har ett mycket stort behov att få flytta därifrån snarast.

Bâlânel är en stor och stilig herre i sina bästa år. Han är enormt hjärtlig och pussar förtjust alla han kommer åt. Till karaktären är han lugn och trygg, social och väldigt snäll. Han trivs bra med andra hundar och har en diplomatisk läggning. Vi söker nu till vackra Bâlânel ett erfaret och tryggt hem där mycken tid ägnas i skog och mark. Det får gärna finnas en snäll hundkamrat i hemmet. Bâlânel bör bo i lantlig miljö med gott om "svängrum".


Bilder från Rumänien




Ankomstbilder från Arlanda




Bilder från Sverige

Linda (nu Belinda) och Elvis
2011  

Belinda och Elvis




Text från Sverige

2008: Här kommer en hälsning från Belinda och Elvis (fd Bâlânel), båda från Hundhjälpen.

Belinda har varit hos oss i drygt 2 år och allt har gått jättebra. När vi skaffade henne hade vi även en labbe vid namn Nelson. Tyvärr miste vi honom i cancer för ungefär ett år sedan. Sorgen var stor för Belinda, och även för oss. Så alldeles nyligen bestämde vi att Belinda behövde en kompis. Vi gick in på Hundhjälpens sida, och där fanns han, Bâlânel.

Numera heter han Elvis vilket han även har förstått själv... det var ju kärlek vid första ögonkastet när vi såg honom. Sagt och gjort..den 24 februari for vi till Arlanda och hämtade honom. När vi kom hem fick han träffa Belinda, och det klickade direkt. Rumsren är han också. Kissat inne gjorde han bara första kvällen, han går nu till dörren när han vill ut.

Elvis och Belinda har det bra tillsammans. Hon har nu lärt Elvis att allt och alla ska det skällas på, så det har nu även han börjat med. Det är ett fasligt liv här när någon passerar... men de är gosiga, och riktiga kelgrisar båda två. Ligga i soffan och sängen och bli kliad är ju härligt...

/Fredrik med familj




 

© Hundhjälpen