www.hundhjalpen.seANDRÉ

 
Ålder: 7 mån (sep 2007)
Kön: Hane
Höjd: 61 cm
Längd: 56 cm
Hals: 44 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-06-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 André och hans syster Angelica hittades en morgon som väldigt små valpar i en låda utanför hägnet. Någon hade ställt dit dem under nattens mörka timmar. De hade trots allt tur - de fick växa upp i en av hägnets valpgrupper.

André är ca 7 månader gammal (sept 07), full med valpens charm och dråpligheter. Han har så fullt upp med allt han ska hinna med att det är svårt att sakta ner och hälsa. Lite hundgodis gör susen och snart har man André sittandes i famnen, snusandes uppifrån och ner för att ta reda på om man ev kan bli en kul lekkamrat. André är verkligen en glad och rolig hund. Vi söker för Andrés räkning ett stabilt och aktivt hem där André får fortsätta leka samt följa med på spännande äventyr i skog och mark. Det får gärna finnas en glad hundkompis i hemmet eller en katt.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

Nu har Alex varit hos oss i snart 3 dygn. Den förvirrade hunden som åkte bil från Arlanda till Skåne har börjat landa i vårt hem. Vi måste säga att det går över förväntan med tanke på den stora omställning det innebär för en unghund att ryckas upp från sina rötter och flygas till ett helt nytt ställe. I Alex fall, som kom till hägnet som liten valp, så innebär det att han inte har sett något annat än sitt hägn och sina hundkompisar – det måste därför vara en stor påfrestning för honom när hela hans trygghet helt plötsligt är borta. Nu består hans flock helt plötsligt av 5 tvåbenta varelser, varav 3 miniatyrmänniskor (3, 6, och 9 år) + 2 katter och en Cavalier.

Vi tycker att Alex visar upp en fantastisk personlighet och egenskaper – han kopplar av inomhus men visar att det finns en stor arbetslust i honom när han är ute. I dagsläget är det dock tryggast inomhus. Än så länge har han inte visat någon tendens alls att ta till skärpa om han skulle känna sig trängd utan det är flyktbeteendet han tar till – vilket är mycket bra när det finns småbarn i flocken. Någon vakt av matskålen existerar inte heller för Alex. Vi tycker att Alex så här långt visar en mycket stabil mentalitet – vänlig, nyfiken och sunda reaktioner.

Peppar peppar så har det inte hänt några olyckor inomhus alls utan allt har hamnat utomhus på det lilla området som Alex i dagsläget valt som sin toalett. Det återstår dock mycket för Alex att utforska och vänja sig vid i vår närmiljö – hästar har visat sig vara läbbiga – så det var bara för mig att traska fram och tillbaka vid hästhagen ett 20-tal gånger så att han fick upptäcka att det händer ju faktiskt inget, så länge man håller sig på rätt sida av staketet i varje fall.

Vi vill bara passa på att instämma med Hundhjälpen, vikten av att halsbanden ska hållas väldigt tight på de nya hundarna som anländer innan de känner sig riktigt hemma i nya flocken och miljön– det går inte att undvika att de i början tar till flykttendenser när något i deras värld hemskt inträffar. Då är det bra att halsbandet sitter ordentligt så att hunden inte kan komma loss.

Till slut vill vi också tacka Hundhjälpen för att vi har fått möjligheten att lära känna Alex – han kommer garanterat att ge oss mycket glädje och vi kommer att göra allt för att han ska få ett tryggt och innehållsrikt liv med nos- och hjärnarbete.

Johan och Ulrika
 

© Hundhjälpen