www.hundhjalpen.seALADDIN (nu SANTOS)

 
Ålder: 3 år (2008)
Kön: Hane
Höjd: 58 cm
Längd: 69 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: Film1
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2008-06-30
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Aladdin hittades endast någon månad gammal. Han strövade omkring utanför en bondgård, men ingen där sade sig ha sett honom förr. Utan sin mamma skulle Aladdin inte överleva, så hans plats i hägnet var given. Där har han vuxit upp till en stilig grabb i "tigerdräkt", ca 3 år gammal.

Aladdin är en glad och rolig hund. Han är mycket lätt att lära något, då han lätt mutas av en godbit. Dagarna tillbringar Aladdin med lek och spring. Han är en aktiv hund som stortrivs i kamratgänget. Han har även en väldigt gosig sida och älskar att bli kliad och smekt. Aladdin har goda förutsättningar att bli en härlig familjehund. Vi söker nu till honom en aktiv familj, gärna med fler hundar. Aladdin kommer att uppskatta dagligt friluftsliv, varvat med aktiviteter som kräver lite tankeverksamhet.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2009-08-04

Första året har gått, och allt går bättre för varje dag som går. När Santos kom till Sverige var han en liten, omuskulös, rädd hund, som nu för varje dag blir säkrare. Han är fortfarande mycket rädd för ljud, och är väldigt försiktig av sig. Men vi jobbar fortfarande på att han ska kunna lita på oss som han sakta men säkert gör.

Han ÄLSKAR att vara nära en när man är inne, och utomhus är han en helt annan hund, orädd för ljud, helt överlycklig för att gå långpromenader mm. Och han har ändrat sitt utseende också, då han har musklat upp sig och blivit en jätte, stark och snabb och även blivit mörkare i färgerna.

Han har också varit med om lite för många veterinärbesök sedan han kom till Sverige då han hade en infekterad tand. Vi fick dra ut den och göra tandstensskrapning med ultraljud (fick jättefina tänder), och sedan blev han sjuk, vi vet fortfarande inte vad det var, han fick ligga inne på djursjukhuset i några dagar med hög feber osv. Han har haft magproblem och feber.

Man ser hur han uppskattar allt man gör för honom.

Ett stort problem är att åka bil, Santos är en mycket åksjuk hund, han spyr knappt efter 10 min i bilen och dreglar! Men han är hur cool som helst att träna, han är helt galen och försöker göra så mycket som möjligt, tyvärr vågar han bara göra detta när man är ensam med honom utomhus, han är för osäker inomhus eller blir stressad när vår andra hund är med. Han har lärt sig lite trix som t.ex. snurra, pussa och sitta fint.

Vi har fått världens bästa hund med en stor personlighet, som blir bättre och gör framsteg för varje dag som går!

/Santos med familj

2008-09-09

Här kommer en liten rapport från Aladdin. Han har fått ett nytt namn och heter numera Santos.

Santos har varit en glad överraskning för hela familjen. Han är otroligt snäll och lättskött. Han har aldrig visat något hotfullt beteende mot någon i familjen och det har aldrig varit några problem med till exempel maten. Han delar med sig av sin mat till alla i familjen om han måste (även till våra två katter). Något han är tokig i är ost, men inte ostbågar. De spottar han ut.

Han är ganska vaktig och skäller om någon går förbi vårt hus speciellt på nätterna, och kommer det någon på besök får de en ordentlig utskällning. Men mot oss i familjen är han som sagt väldigt snäll. Något han inte gillade var att få sitt första bad. Han var sur en hel kväll och gick omvägar för att slippa oss. I början var han så klart livrädd för det mesta, men det blir bättre och bättre med tiden.

Santos är en cool kille. Han är lagom busig, men ställer inte till med några större besvär. Han har lätt för att lära och tycker det är roligt med lite tankeverksamhet. Krångla ut godis ur olika förpackningar är en favoritsysselsättning. Han har redan lärt sig sitt, ligg, tass, och snurra. Han har även fattat grejen att sitta fint innan man får mat eller gå ut på promenad.

I hemmets trygga vrå och ute på tomten kommer han direkt när man kallar på honom men det finns en hel del kvar att jobba på inkallningen när vi är utanför tomten. Allt är ju så otroligt spännande och så mycket som ska utforskas. Hans nya vän är vår schäfertik Shiva. De har blivit riktigt bra vänner och busar mest hela dagarna.

Men det han älskar mest av allt är att gå på promenader. Han nästan sätter på sig halsband och koppel själv och störtar först ut genom dörren. När promenaden är slut vill han inte gå in oavsett hur länge vi har varit ute. Han är också familjens största kelgris, han kan ligga i timmar i soffan och bara mysa, och om man slutar klappa honom ger han tass och börjar klappra med tänderna. Santos är helt underbar och det är så härligt att se hur bra han mår. Vi hade inte förväntat oss att så tydligt kunna se hur tacksam han faktiskt är. Det är en stor skillnad på honom och Shiva. Shiva tar allt förgivet på ett annat sätt, Santos blir verkligen glad bara av en klapp och han visar det så tydligt. Det är nästan det mest härliga med att ha honom. Hur mycket man än ger honom får man alltid mer tillbaka.

Att få hem Santos har varit mycket enklare än vad vi trodde att det skulle vara. Han har verkligen blivit en i familjen bara efter bara 2½ månad här i Sverige och vi ser fram emot många roliga år tillsammans med honom!

/Mvh familjen Söderberg
 

© Hundhjälpen