www.hundhjalpen.seTOBI

 
Ålder: 4 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 30 cm
Längd: 39 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: ---
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-08-17
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Tobi kommer från det ökända hägnet i Calarasi. Hundarna där led fruktansvärda kval och skötseln av hägnet var praktiskt taget obefintlig. Tobi hittades där med en svår ögonskada vållad av andra hundar, troligtvis i konflikt kring de slaktben som någon enstaka gång kastades in bland dem och var den enda maten. Lille Tobi togs omgående till mini-hägnet i Medgidia för vård. Hans förstörda öga avlägsnades.

Tobi är en mycket glad och aktiv ca 4-årig hund. Han älskar att busa och leka. Han söker självmant kontakt med hägnets besökare och tigger om en liten egen stund för lek och kel. Vi söker till Tobi en trygg familj utan alltför små barn. Då han är så pigg och lekfull så vore en hundkompis en bonus.

Då Tobi är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

 

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2008-04-21

Tobi har nu varit här i 8 månader och han är helmysig. Man märker vad han tycker om och inte tycker om. Han verkligen ÄLSKAR att åka bil så får man inte ut han på promenad så lockar man med en biltur.

Han tycker inte om mopeder och folk som joggar eller springer förbi honom, på kvällarna är han lite extra osäker. Tre dagar innan jul så var jag tvungen att ta han till vetrinären då han bröt klon och pulpan på framtassen (sporren). Annars så är han en glad lite prick som ÄLSKAR att springa lös på gräsmattan. Förutom att åka bil så är de nog att gå hem till min pappa som ligger i topp hos Tobi. De två tillsammans är som helan och halvan. Där så tar Tobi tresits-soffan och brer ut sig på medans min pappa får krypa i hop i tvåsits-soffan.

Så man skulle ha flera hundar av Tobi, men han kan ha humör med. Säger man till honom ordentligt så blir han riktigt arg och försöker visa att det är han som bestämmer. Fast han kommer inte långt på den fronten precis.

Med Vänliga Hälsningar

Tobi och hans matte Maria
 

© Hundhjälpen