www.hundhjalpen.seSONIA

 
Ålder: 4 år (2007)
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 50 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-04-07
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Sonia strövade ensam omkring på gatorna i staden Medgidia, sökandes efter mat bland soptunnorna. Hon upptäcktes av Alina, veterinären vid den mobila kliniken som är stationerad i staden. Då Sonia är av den typ som kan användas som kamphund, och dessa avskyvärda slagsmål ofta anordnas i staden, beslöt Alina att prompt ta med sig hunden. Sonia har sedan bott i säkerhet i mini-hägnet i Medgidia.

Sonia är en vacker tik på ca 4 år. Hon är mycket, mycket snäll och tillgiven, och missar inte ett tillfälle till kontakt. Det händer att hon ylar och "gråter" av glädje när man smeker och kramar henne. Sonia är pigg, lekfull och aktiv. Hon stortrivs bland stora och små människor, samt hundar av båda könen samt katter. Vi söker till Sonia ett erfaret hem där roliga aktiviteter står högt på dagordningen och där Sonia inte lämnas ensam långa stunder.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

 

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2007: Nu har Sonia bott här i 3 veckor och det har varit underbart. Jag hämtade hem henne från jourhemmet i Göteborg och hon var så lugn och duktig på tågresan hem. Man kunde ju tro att hon aldrig hade gjort annat. Hon satt och tittade ut lite genom fönstret och sen suckade hon djupt och grymtade som en gris och la sig i mitt knä för att sova. Vi har hittat varandra och hon håller koll på mej när vi är ute på promenad. Om jag skulle hoppa in bakom ett träd eller i en buske när hon inte ser blir hon väldigt orolig och letar redan på mej så fort hon kan. Eller så sätter hon sej resolut ner och väntar på att jag ska hitta henne.

Sonia har visat sig vara en mentalt stabil dam som är mycket envis, intelligent, orädd, busig och ett riktigt matvrak. Hon kan redan sitt, ligg, kom hit och börjar förstå stanna kvar. Lill-tjejen är otroligt tålmodig också och man får göra vad man vill med henne. Så jag har klippt klor, rengjort öron, borstat tänder och päls, duschat av henne och även tagit ut snusk ur hennes mun som hon hittade ute på gatan. Hon har mycket ljud för sej som den staffe-tjej hon är. Hon grymtar av njutning, gnyr av upphetsning och piper och gråter hjärtskärande i några sekunder när jag lämnar henne ensam.

Sonia älskar alla människor och vill gärna pussas och bli klappad. Att få leka med andra hundar är något av det roligaste hon vet. Att bada och plaska runt i vattnet är också en favorit. Då vajar hela kroppen på henne i förtjusning och hon tittar på mej som för att säga: "Titta Matte!!! Släng dej i vattnet du också så kan vi ha JÄTTEKUL ihop".

Hon är även en riktig myshund som vill ligga nära och gärna med en tass eller huvudet i knät. Det roligaste hon vet är när matte lägger sej på rygg på golvet. Då går svansen i 180 och hon vet inte till sej av glädje. Hon pussar mej överallt och kliver på mej. Det brukar sluta med att hon lägger sej på mej och pussar mej i hela ansiktet. Kort sagt så kan jag bara säga att hon är den hund jag har väntat på och det bästa som har hänt mej. Kan inte tänka mej att vara utan henne någonsin.

/Många hälsningar och hundpussar från Sofia och Söta Sonia
 

© Hundhjälpen