www.hundhjalpen.se



RUBEN

 
Ålder: 9 mån (2007)
Kön: Hane
Höjd: 25 cm (Ruben kommer att växa något)
Längd: 35 cm
Hals: 20 cm
Vikt: 4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-02-25
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 



Lille Ruben hittades av hägnets hundfångare och vi har ingen aning om hur den här lille parveln hamnat på gatan.

Ruben är en nio månader gammal hanhund. Han är en lite kaxig och framåt valp som har mycket spring i benen. Tillsammans med andra hundar busar han gärna och han trivs i människors sällskap. I hans blivande familj får det gärna finnas andra små hundar eller katter.


Bilder från Rumänien





Ankomstbilder från Arlanda


Lorenzo och Ruben





Bilder från Sverige




Text från Sverige

2007: Jag heter Ruben och är Åmåls store charmör! Jag har varit i Sverige i snart 3 månader. Landade på Arlanda där jag delade sovplats med Lorenzo. Kom ut från buren, tittade mig omkring: det var något som luktade gott! I en burk fanns det godsaker ska jag säga. Har fått lära mig att de heter köttbullar. Struntar i vad det heter men gott var det! Oj vad jag smaskade i mig. De andra hundarna fick också. "Vaddå ska de ha min mat?" tänkte jag, men ok, man ska dela med sig.

När vi gick ut var det något vitt på marken, lite kallt under tassarna men vad gör det, slickade man så blev det som vatten i munnen. Vi fortsatte och gå, jag och matte gick till en bil, och vad tog hon ut? En stor, hemsk svart hund som de kallade för Rolle. Jag tänkte att nu måste jag se stor ut, så jag burrade upp hela pälsen från nos ända ut till svanstippen. Den svarta kom emot mig, han struntade i hur stor jag var och att jag morrade. Han bara viftade på svansen och visade att han ville leka, så det gjorde vi en liten stund. Sedan stoppades jag in i bilen. Jag fick ligga i baksätet med matte, Rolle fick sitta i bur bakom. Jag tänkte "så går det om man är stor!". När vi åkt en bra stund tyckte jag att det blev långtråkigt så jag började leka och härja runt. Matte sa ”ska du inte sova lite?”. Vaddå sova? Vad trodde hon att jag hade gjort i buren med Lorenzo? Hade ju sovit i många timmar! Till slut var vi framme och bilen stannade. Vad hände då? Jo, ytterligare en stor svart hund kom (Tessil). Hon ville också leka. Jag tänkte "finns det bara svarta hundar i detta land?". Men då kom det äntligen två riktiga hundar: Millan och Nickie, och vi talade samma språk!

Jag trivs bra här. Mat på bestämda tider och en egen skål, och så en mysig säng att sova i.

Jag är en charmör, alla faller för mig! De jollrar och håller på och jag låter dem hållas. Det gäller att kråma sig riktigt så att alla faller som furor. Då tror de att det bara är för just den som klappar mig som jag är så kelig, så tror de att de är utvalda. När de sedan går så sitter jag och tittar efter dem, och då hör jag ”titta på Ruben, han sitter och tittar efter oss lilla gullpojken!”. Det gäller att få dem att tro att de är de enda för mig. Sedan fortsätter jag promenaden efter att ha gjort dagens goda gärning.

Jag är duktig på inkallning. När matte ropar "kom" så är jag framme som en liten raket! Vad gör man inte för en godis? Vi söker godis i träden när vi är ute. Det gäller att använda nosen ordentligt så man inte missar någon. Vi har katter också och de fungerar bra med mig, jag tror att jag charmat dem med. Just nu har jag gjort illa mig i ett ben. Inte så farligt, bara något som heter vrickat. Det har till och med sina fördelar, för när jag haltar ordentligt så bär matte mig och det är mysigt. Man sitter lite högt så att det går att se ner på de andra hundarna och det bästa är att jag slipper gå i trapporna, matte bär mig. Jag stannar, tittar på henne lite bedjande när vi kommer till trappan och då säger matte "visst ska jag bära gullpojken!". Undrar om det går att vädja sedan, när jag blir bra i benet? Jag ska försöka och se om hon går på det.

Matte säger att jag inte har några olater. Varför ska jag ha det? Är man charmör så är man!

Nu säger jag hej då för denna gång. Vi önskar er alla en bra sommar!

/Hälsningar Ruben




 

© Hundhjälpen