www.hundhjalpen.seRICO

 
Ålder: 7 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 45 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Kort svans
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-04-29
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Rico kommer från hägnet i Calarasi och var en av de hundar som var värst drabbade av problemen där. Han svarade bra på behandlingen mot skabben och efter lång övertalning fick Sara ta med sig Rico och några av de andra hundarna från hägnet i Cernavoda. Längst ner på sidan hittar du bilden på hur Rico såg ut innan man börjat behandla honom.

Rico är sju år gammal och en riktigt gosig liten herre, han sitter gärna och blir klappad i timtal. Närhet, kärlek och uppmärksamhet är viktigt för Rico. Hans favoritleksak är ett rosa plastben som han ständigt bär runt på och stolt visar upp för alla. Han är aktiv och lekfull och fungerar bra tillsammans med de andra hundarna.


Bilder från Rumänien


Rico när han räddades

Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige


Moa och Rico

Text från Sverige

2007: Nu har Rico bott med oss i fem månader. Efter snabbt familjeråd efter att Linda ringt och berättat att hon hade en hund som skulle passa perfekt hemma hos oss var det ingen tvekan om att vi skulle få en ny familjemedlem. Jag jobbade den dagen Rico skulle anlända så jag kunde inte möta upp på Arlanda. Detta vart dock inget bekymmer utan jag kunde hämta Rico i Sundbyberg efter arbetsdagens slut. Rico var en liten tunn glad hund, jag bara smalt. Han hoppade in i min bil utan problem, när jag satte mig bakom ratten lade han sig ner och placerade sitt lilla huvud i mitt knä... knölandes förbi växelspaken... 

Hemma väntade barnen och våra katter, Rico hälsade glatt på alla, barn som katter. Rumsren var han direkt. Nu vet han också att man inte kissar på atriumgården utan utanför. Han har snabbt blivit omtyckt i grannskapet. Både människor som hundar tycker om honom. Han kan räcka vacker tass, gå fot, sitt, ge skall och ligg. Han har visat sig vara en busig liten herre som tycker om att apportera, men innan han lämnar ifrån sig pinnen ska det till en dragkamp. Hans favoritlekkompis är min son. Det finns ingen som kan leka så härligt med Rico som han, det är en fröjd att se. Min son säger att Rico har en släng av DAMP!!

I sommar har vi hyrt en stuga vid en sjö. I sex veckor har Rico traskat runt utan koppel och inte gått utanför tomten. Han fick en flickvän i en stor riesensnausertik som heter Elsa. De var ett radarpar under hela semestern...kärleken är blind...

Det är en glädje att ha fått Rico. Han är inte rädd för något, han vaktar dörren och skäller då det ringer på, men sedan hälsar han så glatt på besökaren. Ligger gärna i knät och sover i mattes säng tillsammans med katterna. På kvällspromenaderna är vi ett stort följe. Rico samt Fox och Elvis (katterna) går nästan alltid sista kvällspromenaden ihop. 

Vi hoppas få ha kvar Rico många år framåt. 

/Lotta med Kottar
2009: Här går livet som på räls. Rico har fått sig en flickvän... Moa. Hon har klart visat att hennes hjärta numera tllhör Rico... men vem är förvånad??!!!

Rico, Moa och Peppe lever ihop som en sammansvetsad liten flock numera, tillsammans med katterna Fox och Elvis.

Rico har fullt ut accepterat sina nya kompisar. Inne så leker de aldrig ihop men de håller sig nära varandra och sover gärna på rad i soffan. Ute kan han leka med Moa. Peppe blir lite orolig då han inte hänger med då det går lite vilt till och det känner nog Rico av för han är alltid lugn runt honom. Jag ser hur Rico har förändrat sig då vi går ut allihopa.

Han är mycket mån om sin flock. Kollar att alla är med och kommer Moa på efterkälke springer han till henne för att se att hon är ok.

/Hälsningar Lotta
 

© Hundhjälpen