www.hundhjalpen.sePETRA

 
Ålder: 8 mån (2007)
Kön: Tik
Höjd: 41 cm
Längd: 48 cm
Hals: 30 cm
Vikt: ---
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-01-21
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Petra hittades som liten valp tillsammans med en annan hund mitt på en gata i Cernavoda. Hon och hennes kompis var precis på väg att bli överkörda så Sara fick göra en dramatisk räddning.

Petra är i dag ca 8 mån och en mycket glad och livlig unghund. Sätter man sig på huk hoppar hon med ett skutt upp i knäet för att bli klappad för att strax ge sig ut på bus igen. Så tillbaka för kontakt och i väg för att utforska något spännande igen. Hon är nyfiken, glad, social och väldigt lekfull. Hon skulle nog uppskatta en annan glad hundkompis att busa med.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


Petra och Brad

Bilder från Sverige
   
Text från Sverige

2007: Det har nu gått nästan en och en halv månad sedan jag hämtade Petra på Arlanda. Resan tillbaka hem till Värmland gick galant, Petra delade skuffen i bilen med min Vorsteh tik Ajja vilket inte var något problem alls. Väl hemma i Värmland damp hundarna ner i sina korgar som utslagna och sov hela natten. Hela första veckan tyckte Ajja att det var en fruktansvärt äcklig varelse som hade kommit till oss. Petra var ganska mycket på bettet och vaktade både mig och matskål med näbbar och klor. Hon kastade sig över maten och åt upp den snabbt som sjutton för att därefter ta även Ajjas mat. Båda hundarna tassade på helspänn mest hela dagarna. Petra tyckte nog att allt i allmänhet var läskigt och reagerade "mycket" på allt och alla.

Efter ca en och en halv vecka kom hennes första tendens till lek ute i snön. Då hon fick fnatt några sekunder för att strax efter återgå till att bli lite mer osäker igen. Ju mer tiden har gått har Petra slappnat av rejält på alla punkter. Ajja och hon leker med varandra dagarna i ända och är verkligen förtjusta i varandra. Maten njuter hon verkligen av och tar en kula i taget utan brådska. Hundarna hänger med på allt, till skolan och hämtar min dotter, till stallet och umgås med hästarna, till alla mina vänner vilka många har hundar som Petra har jättekul med osv. Det är inga problem att ha henne lös eftersom hon har god kontakt med mig hela tiden, hon håller sig alltid i närheten och kommer otroligt bra vid inkallning. Hon är en fantastisk liten personlighet med hjärtat på rätta stället. Det har blivit precis så bra med Petra som jag hoppades på!

Tack / Carin
 

© Hundhjälpen