www.hundhjalpen.seNERO

 
Ålder: 2 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 63 cm
Hals: 46 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-09-08
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Nero hittades av en man utanför den lokala radiostationen i Cernavoda. Nero som bara var liten valp haltade betydligt. Han hade troligtvis fått en smäll av en bil, eller vilket inte är ovanligt, skadats av någon illasinnad människa. Mannen tog Nero med till hundhägnet där han sedan fick växa upp.

Nero är idag en mycket pigg och glad tvåårig kille, helt tillfrisknad. Han tillbringar dagarna i vild lek tillsammans med sina kamrater där han innehar en ledande position. Nero är vänlig och kontaktsökande gentemot människor, med ett trevligt sätt. När vi tar ut honom går han från person till person för att bli kliad och man kan riktigt se hur han njuter när vi drar fingrarna genom den tjocka pälsen. När vi senare under dagen går in i hans inhägnad kastar han sig genast ner på rygg så att vi ska komma åt att klia magen. Vi söker till Nero ett erfaret och aktivt hem där Nero får såväl mental som fysisk sysselsättning.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2008


Nero tillsammans med Tyzon

2009

Text från Sverige

2008: Nu har det gått snart ett år sedan Nero satte tassarna på svensk mark (8 sep – 07).

Det var en trött, rädd och osäker hund som vinglade ut ur buren på Arlanda, men med lite köttbullar som mutor kom han fram till att vi faktiskt var helt okej. Bilresan hem gick bra, det dröjde inte många minuter innan jag blev hans bästa vän. Och en bästa vän slutar inte att klappa en, så när jag slutade kom den blöta nosen buffandes på min arm i hopp om att få fler. Nöjd med klapparna han fick, lade han ner huvudet i mitt knä för att sova så nästan hela resan hem.

Första veckorna innebar mycket nya intryck för Nero, toaletten som spolades, kastruller som skramlade, bilar som körde förbi, främmande människor, allt var otäckt. Men med mycket tid och tålamod har alla dessa rädslor avtagit, det enda som han fortfarande är reserverad mot är nya människor. Det går bra så länge man inte bryr sig om honom, då kommer han och nyfiket fram och nosar på en, men så fort man ägnar han uppmärksamhet pyser han iväg som en liten vante. Efter att ha träffat samma person flera gånger, minskar osäkerheten och då går det bra att klappa honom, men mer tid behövs dock för män.

Mot mig och min sambo har det aldrig varit några problem, vi är hans stora stöd här i livet. Ända sedan han kom hit har han utvecklats och gjort framsteg hela tiden. Han har blivit en mycket mer lekfull hund, som älskar att leka kurragömma med matte och husse i trädgården, jaga dem eller låta sig bli jagad. Bada i havet är en annan favorit. Det var antagligen första gången i sitt liv som Nero fick simma i det riktiga havet och vilken succé det blev, så nästan varje dag i sommar har vi åkt och badat.

För övrigt är Nero en väldigt lättsam, lättlärd och intelligent hund, som går att ha med sig vart man än är. Katter, hundar och andra djur bryr han sig inte om ett skvatt, så vi låter honom springa lös i skogen flera dagar i veckan, vilket uppskattas gladeligen! På kvällarna är det en trött och mysig hund som kommer buffandes med nosen för att bli kliad. Då slänger han sig ner på rygg och skam till den som inte orkar klia honom!

Jag vill tacka Hundhjälpen för det fantastiska arbete ni lägger ner och för att ni är så måna om hur det går för hundarna ni placerat ut! Nero var ett självklart val för oss, och vi har aldrig ångrat det en sekund!

/Glada hälsningar Marléne, Robin & Nero!
 

© Hundhjälpen