www.hundhjalpen.seMIRCO (nu MICRO)

 
Ålder: 3 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 46 cm
Längd: 50 cm
Hals: 39 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-02-25
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Mirco hittades som liten valp tillsammans med sin bror Marco vid Cernavodas soptipp. Någon hade dumpat de båda valparna i förhoppning att de skulle hitta mat kring soptippen. Båda bröderna var i mycket dåligt skick, väldigt magra och fulla av ohyra. De hade inte överlevt länge om de inte fått hjälp.

Mirco som idag är ca 1½ år gammal är en mjuk och lite försiktig unghund som alltid låtit sin bror Marco II stå i första ledet. Mirco upplevs därför som lite blyg. Han avvaktar gärna lite och studerar nya människor innan han närmar sig för att ta kontakt. När kontakten etablerats blir han överlycklig. Mirco fungerar bra med andra hundar och har i gruppen en ranglåg position. Vi söker till Mirco ett erfaret och tryggt hem, beläget i lugn miljö. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet, men gärna en hundkompis.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

 

 

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2007: Här kommer en liten rapport om Micro som kom till oss i Kisa den 14 maj i år.

Det har gått bra från dag 1 måste jag säga. De första dagarna gjorde dom ingenting annat än sprang och busade hela tiden. Det gör dom fortfarande men tar det lugnt emellanåt också. Micro har också kommit på att det är riktigt roligt att ta sig ut från tomten och ta egna jaktrundor. Roligast är det när dom sticker kollektivt och matte står på trappen och gastar. Dock har rymningarna bara varat i typ 20 minuter.

Vi har släppt honom några gånger i skogen och det blir bättre för var gång han ska kallas in. Visst, vi har en del att jobba med vad gäller Micro. Han kan bli mycket upprörd över folk som går förbi huset, cyklar, mopeder, bilar, trädgårdsfigurer, katter och alla rådjur i skogen runt knuten. Micro ställer sig på bakbenen och skriker som besatt, men jag tror att det kommer att släppa.

Micro är inte heller så reserverad när det kommer hem människor som han var ett tag. Han är mycket lugnare, äter bra och kan slappna av till 100%. Vi är mycket nöjda över våran kelgris och det känns som att han stormtrivs hos oss också.

Hälsningar
Pernilla Gustafsson med familj
 

© Hundhjälpen