www.hundhjalpen.seMARONICA (nu NICA)

 
Ålder: -- år (2007)
Kön: Tik
Höjd: -- cm
Längd: -- cm
Hals: -- cm
Vikt: -- kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-11-15
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ingen information tillgänglig.


Bilder från Rumänien
   
Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige

Falkor och Maronica

Text från Sverige

2008-04-08: Hej alla vovvar och människor,

Jag heter Nica, eller egentligen Maronica, som på ett ungefär betyder "brunis". Det passar in på mig, för matte säger att jag är chokladbrun, men hon kallar mig ändå Nica eftersom det är kortare och jag lyssnar bättre på det (tror hon i alla fall!). Nu har jag varit svensk i 4 månader och jag har vant mig både vid språket och mitt nya hem. Jag är ju en riktig globetrotter vid det här laget, för jag har bott både i Rumänien och Italien! Jag har även tagit en liten tur till Danmark, där vi landade när matte hämtade hem mig. Det ni!

Vädret här i Sverige ger jag väl inte så mycket för än så länge, men att gå ut är det bästa jag vet så det spelar inte så stor roll för min del. Värre är det för matte och min brorsa Falkor, de tycker tydligen inte om när det regnar och blåser. Då vill jag ju också att det ska bli finare väder, så att vi kan gå ut på äventyr allihop tillsammans!

Matte och husse säger att de är så stolta över mig, och att jag gjort stora framsteg på mina 4 månader. De tycker att jag lärt mig snabbt med tanke på att jag levt på gatan i 4 år. Men de fattar inte att det är just därför jag är så klipsk. Jag är ju gatusmart såklart! I början var det lite svårt att skilja på ute och inne, så då gjorde jag mina behov lite var jag kände för, men nu har jag förstått att toaletten är ute. Visst kan det fortfarande hända en olycka då och då, men ingen är väl perfekt?

Nya människor är fortfarande ganska läskigt, för man kan ju faktiskt inte veta vem som går att lita på! Ibland kan jag morra litegrand på både människor och saker, men det har också blivit lite bättre sedan jag kom hit, för jag har märkt att alla jag träffat hittills varit helt OK. Jag har till och med varit hemma hos mattes mamma (min mormor) när matte och husse varit iväg själva. Första gången kissade jag inne hos henne, för jag var ju tvungen att markera ut området så jag kunde känna mig trygg! Men de senaste två gångerna har jag inte känt att jag behövde göra det. Mormor (hon kallar sig det) säger att det är för att hon och jag har blivit kompisar, och det håller jag nog med om!. Jag har lovat matte att bli snällare mot folk som kommer hit på besök också, för hon har förklarat att om jag inte är det så kommer hon fortsätta säga till alla att ignorera mig, och då får ju bara Falkor alla klappar och all uppmärksamhet… och så kan vi ju INTE ha det!

Nej, nu ska jag gå ut på kvällsrunda, och sedan ska jag kela en stund med matte innan det är dags att sova. Hon tycker extra mycket om att klappa mig och pussa på mig nu, för jag badade igår så jag är tydligen alldeles len och luktar jättegott (vad det nu ska vara bra för!). Det var inte roligt alls att bada, och matte är lite jobbig när hon ska pussas hela tiden! Men det är ok, för det bästa jag vet är att ligga mellan matte och husse i sängen. Får jag ligga där och känna mig alldeles trygg och ompysslad så gör det inget att det blir lite mycket pussande!

/Glada hälsningar från Nica
 

© Hundhjälpen