www.hundhjalpen.seLUKAS

 
Ålder: 9 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 23 cm
Längd: 40 cm
Hals: 22 cm
Vikt: 3-4 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-10-06
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lille Lukas hittades på gatan i staden Medgidia. Det verkar som om någon helt hjärtlöst slängt ut honom på gatan då han börjat bli ordentligt till åren. Det är inte svårt att föreställa sig rädslan hos den gamla hunden när han blev övergiven.

Lukas är en liten, mycket söt gubbe på ca 9 år. Han är snäll och vänlig, men visar också tydligt när han vill vara ifred och vila. Som de flesta gamla hundar har han bestämda åsikter om hur livet ska levas, dock mutas han gärna av en liten godisbit. Vi söker nu för Lukas räkning ett lugnt och tryggt hem där han kan få några värdiga sista år, med ett överflöd av kärlek och kel. Det bör inte finnas småbarn i hemmet. Finns det en ytterligare hund i hemmet bör den vara liten och snäll. En katt kan också vara en trevlig kamrat.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2008: Vi hämtade honom på Arlanda den 5 oktober 2007 och det var en lyckodag. Tänk att Lukas kom till oss från Rumänien och att vi har hittat varandra! Han är en helt fantastisk liten kille. Han ansågs vara 9 år, men både min man, jag och veterinären tror att han är lite yngre.

Han är så pigg och alert. Sedan han blev av med tandstenen och ett par tänder utdragna funkar hans bett bra. Vi älskar denna fantastiska lilla hund och vad vi förstår av hans uppträdande är det ömsesidigt. Han får aldrig nog med kel och pussar och så fort vi slutar puffar han på oss och vill ha mer uppmärksamhet. Han är så snäll och tillgiven, lägger sitt huvud i mitt knä och suckar belåtet och för oss är han ett stort lyft i tillvaron.
Vi kunde inte ha fått en bättre hund. Enligt veterinären är han en tibetansk spaniel och hans underbett gör honom till ett charmtroll på Sörgården där vi bor tillsammans med vår dotter med make och två vuxna barn och två tonåringar. Han är allas kelgris och ingen kan gå förbi honom utan att stanna och kela med honom.

Jag har förstått att jag är hans favorit och det visar han på många sätt. Den lilla bestämda gubbe som han beskrevs som, har övergått till en hund som ger kärlek och tillgivenhet till alla, men framför allt till mig, som var den som tog emot honom.

Min dotters hund som fanns på gården tidigare är hans bästa kompis och även en annan grannhund trivs han med. Katterna går det också bra med. Sörgården är en stor gård med stora marker och vi har många fina promenadvägar. Han tycker om långa promenader, ibland går vi utefter sjön och det är spännande medvatten. Ibland tar vi en tur i skogen och det är lika roligt. Vi är så glada och lyckliga att han finns hos oss och vi kunde inte ha fått en bättre hund.

/Tack och hälsningar från Solveig och Lasse Bergfelt
 

© Hundhjälpen