www.hundhjalpen.seLABAN

 
Ålder: 8 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 49 cm
Hals: 44 cm
Vikt: 30 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-11-18
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Laban levde på gatan i Cernavoda. Han var desperat och letade förtvivlat efter mat. Folk kände sig besvärade av hans närvaro och ringde till hägnet. Laban blev då genast omhändertagen och verkade glad åt uppmärksamheten.

Laban är en snäll, äldre herre på ca 8 år. På gamla hundars vis ligger han gärna och studerar omgivningen. De andra hundarna förefaller han inte särskilt intresserad av även om han fungerar bra i hundgruppen. Människor däremot är hans passion. Han försöker på alla sätt se charmig ut för att man ska kela med honom - och lyckas ofta. Laban är känslig och mjuk och skulle trivas bra i ett hem där någon ägnade honom mycket uppmärksamhet - livskvalitet för denne ömhetstörstande hund. Det får gärna finnas barn i hemmet och en hundkompis eller en katt är också trevligt. Vi söker därför till Laban ett tryggt hem (gärna i marknivå) där han får bli en viktig familjemedlem. Labans högra öra är avskuret.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

 

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2008: I mitten av November hämtade vi hem Laban. Han kom i stor bur till Alvik (flygplatsen i Umeå) och det enda man såg var hans roliga svans som viftade som en propeller. Där vilade inga ledsamheter och han var inte det minsta rädd. Köttbullarna var ju helt perfekta till denna lilla herre som är sååååååååå charmig.

När halsband och koppel var på så gick han med bestämda steg genom de automatiska dörrarna utan att tveka det minsta. Han kissade på några buskar utanför flygplatsen och allt verkade vara honom bekant. Han låg i mitt knä under bilresan och var helt lugn. När vi så var hemma i Ratan så fick han hälsa på familjens övriga djur - terveurenstiken Kita, Lucia från Rumänien (som nu är i hundarnas underbara himmel) och våra två katter. Allt gick hur lugnt som helst och så har hela det här året varit.

Laban finner sig i det mesta - kloklippning, kamning, bilåkning osv. Han verkar ta hela livet med en klackspark och alla som träffar honom blir stormförtjusta. Han vet ju precis hur man skall få någon att tycka om honom. Den högra framtassen använder han ivrigt när han vill ha mer klappar och uppmärksamhet. Han sover oftast i min säng och mysigare sängkompis kan jag knappast tänka mig. När Lucia gick bort var det så underbart att ha Laban att krama. Han är verkligen en toppenkompis.

Idag visade han mig hur pigg han blir av att springa i snön... rulla sig, göra Fred Flintstone starter osv. Hela familjen älskar honom så mycket.

/Kram AnnaKarin Carlberg, stolt matte till Laban den underbare
 

© Hundhjälpen