www.hundhjalpen.seGISELLE (nu LINDA)

 
Ålder: 5 år (2007)
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 58 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-09-16
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Giselles ägare lämnade in henne till hägnet. Han hade haft henne som vakthund men var mycket missnöjd då hon helt enkelt var för snäll och dessutom inte skällde tillräckligt avskräckande. Trots att hon inte haft ett bra liv då hon tvingats vara ute under brännande sol utan vatten och i isande kyla utan skydd, sörjde hon enormt att bli övergiven.

Giselle är till största delen schäfer. Hon är en mycket vacker tik på ca 5 år med en trevlig och balanserad karaktär. Hon trivs bra i sin hundgrupp där hon rangmässigt befinner sig i mitten. Giselle är en glad och aktiv hund som finner stor glädje i lekar och bus. Hon visar stort intresse för samvaro med människor och med schäferns intelligens och arbetsvilja kommer hon att tillgodogöra sig träning i positiv anda. Vi tror att hon kommer att knyta an väl till sin nya familj och bli en trevlig kamrat. Till Giselle sökes nu ett stabilt hem där friluftsaktiviteter står högt på dagordningen. Det får gärna finnas hundsällskap i hemmet.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige


Linda och Jack

Text från Sverige

2008: För ca ett år sedan hämtade vi hem ”Linda”, hon kallades innan Giselle, men när vi hämtade Linda på Arlanda sade resenären som varit och hämtat hundarna att personalen i Rumänien kallade henne Linda.

Hemresan och kontakten med vår andra hund ”Jack”, en tervueren, gick jättebra. Linda är en mycket trevlig och lugn hund. Hon är pigg och glad. Går på som en liten evighetsmaskin när vi är ute. Har lätt för att slappna av och lägger sig och vilar /slappar så fort man stannar för att t.ex. prata med någon. Hon älskar att ligga på vår säng, i skinnsoffan eller på mjuka mattor. Eller slappa på gräsmattan.

När vi går ut så studsar hon fram som en kalv, nyutsläppt på grönbete. Helt klart är hon en guldhund.

Så sammantaget en bra hundval!

/MVH Familjen Thulesius i Blekinge
 

© Hundhjälpen