www.hundhjalpen.seETTORE

 
Ålder: 1 ½ år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 42 cm
Längd: 51 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-05-25
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
Film: Film1 
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Ettore föddes och växte upp på ett fabriksområde i Cernavoda. Där hittades han, smal och eländig, av Saras team och togs till hägnet.

Ettore har en söt och charmig uppsyn! Han är 1,5 år gammal och till en början är han lite försiktig men ganska snart anar man en busig och aktiv sida hos honom. Vi tror att Ettore skulle trivas bra i en familj där han får känna sig viktigt och delaktig. Det får gärna finnas fler hundar i familjen, Ettore trivs bra med hundar av båda könen. Om det finns barn bör de vara i skolåldern eller äldre.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


2012

Text från Sverige

2008: Nu har jag varit i Sverige och Värmland i snart 2 månader. Jag blev hämtad av husse och matte samt mina hundkompisar Nelzon 13,5 år och Ante 8,5 år, flattar. Husse tyckte jag var liten och vägde ingenting (13 kg) jämfört med stora Ante som väger nästan 40 kg. Stora kompisar har jag fått. Husse bar mig till bilen och sedan fick jag åka bil i 30 mil och matte satt i baksätet med mig. Jag fick köttbullar och det var smarrigt. Jag tyckte det var ganska kul att sitta och titta på allt som vi åkte förbi. Vi stannade efter ett tag och jag fick gå ut och kissa och de hade satt ett halsband hårt kring halsen som jag försökte ta mig ur. Jag fick träffa mina kompisar, gamla Nelzon nosade bara på mig och sedan struntade han i mig. Ante däremot var mer "på", jag tror han trodde jag var en tik så jag fick säga ifrån rejält. När vi kom hem mötte katten Skrållan oss, hon verkade inte överförtjust men nu är vi kompisar. Jag gick på en gång och lade mig i en skön bädd och där höll jag mig första veckan. Jag fick god mat och ganska snart upptäckte jag att det är i köket det roliga händer. Husse och matte säger att jag är glupskare än flattarna och jag är helt till mig när jag ska få mat. Jag sitter på golvet och viftar med min tass och nästan dansar när det är dags för mat.

Vi går långa promenader och jag får ha en lång lina på mig eftersom jag tycker det roligt att jaga rådjur. Matte tränar med mig, jag tror jag förstår att hon vill att jag ska komma när hon ropar"kom". Jag får godis då i alla fall. Sen har jag lärt mig ligg och vacker tass, jag ska snart få gå på kurs.

När jag varit i tryggheten i en månad packade matte väskan och sade att vi skulle åka bort över helgen. Jag, Nelzon och matte skulle åka på tjejhelg i Roslagen. Vi åkte tåg, tunnelbana och buss och det ska jag säga att det var en pärs. Vad folk det var på T-Centralen i Stockholm, men jag tittade på Nelzon och han verkade cool och travade på. Jag gjorde som han och matte sade att jag var jätteduktig. Sedan fick jag träffa mattes tjejkompisar som jag tyckte var lite läskiga när de tittade på mig. Men de gav mig godis så det var ju ganska trevligt trots allt. Jag är lite försiktig när det gäller att hälsa på folk. Matte säger att det inte gör något för flattarna hälsar på alla och allt och det är bra att ha en hund som inte ska pussa på alla främlingar som vi träffar.

Jag har börjat gilla att bli klappad, i början fick husse och matte mest klappa mig på huvudet men nu kommer jag själv och krafsar med tassen när jag vill kela. Husse brukar ligga på golvet vid min bädd och klappa och prata med mig och flattarna, tyckte han var lite konstig i början men nu gillar jag det. Han brukar kalla mig "Räven" eftesom jag tydligen är lik en sådan.

Jag har fått ett jättebra hem och matte och husse tittar på Hundhjälpens hemsida varje dag och börjar prata om att ta hem en tik så jag har någon att leka med då flattarna är lite gamla.

Hälsningar från Ettore och min flock
Husse och matte likaså2012: Torre har nu varit hos oss sedan nov 2007. Det har hänt en hel del sedan han kom hit. Vi har flyttat till landet, våra gammelhundar som var Torres trygghet har dött av ålder (2009), 2008 kom Dobra från Polen, på hösten 2009 kom Sigge, Podengo portugues (svensk hund) som valp och 2011 kom Sigges bror Eddie. 

Torre är den personligaste hund som jag har haft och den hund som har haft mest integritet. Han är mer som en katt än en hund och vi tror inte att han har levt på gatan och i ett hägn utan måste ha bott i ett palats =). Husse kallar honom Hans kungliga höghet, då Torre tycker att han ska ha speciella favörer till skillnad från den övriga flocken. Han är kräsen, äter bara riktigt fin mat, ska ligga på soffan, och då endast HAN! Det är knappt de andra hundarna får ligga där och husse måste sitta still =). Nåväl, jag älskar att träna hundar utifrån deras förmåga och Torre har gått många kurser. Vi har tävlat i viltspår och har godkänt anlagsklass, tyvärr kan vi inte gå vidare då nästa klass är det skott i och Torre är skottberörd. Han är annars väldigt bra på spåra så vi fortsätter att träna. Vi har tävlat några gånger i Freestyle och det har gått så där men nu har vi tränat i Heelwork to music och startat två gånger. Denna gren passar Torre bättre och idag (12 maj) var vi inte långt från uppflyttningspoäng. Här finns en film från vår debut. Jag ska tillägga att Torre verkligen gillar att träna och är jättekul att träna operant och med klicker. Torre är nog en hund "Once in a life time", en som går sina egna vägar och när det passar honom har vi riktigt kul. Ibland känns det som han "pratar" med oss, har aldrig varit med en hund som verkligen kan ligga och titta på en och inte viker med sin blick. /Helén
 

© Hundhjälpen