www.hundhjalpen.seBUDDY (nu ODEN)

 
Ålder: 7 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 44 cm
Längd: 47 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-11-18
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Buddy hittades kringdrivande på gatan. Han var som så många av våra hundar utmärglad, eländig och vilsen. Hans ena öga var svårt skadat. En av hägnets anställda tog hem Buddy, men han fick så småningom flytta till hägnet för att få mera stimulans.

Buddy är en mycket sympatisk, lite äldre herre på ca 7 år. Han är mycket kontakthungrande och söker aktivt upp personer som har tid att ägna honom några minuter. Buddy fungerar bra bland de andra hundarna, där han har en lite tillbakadragen roll. Vi tror även att Buddy kan trivas bra med katter och andra djur, då han är mycket mjuk till läggningen. Vi söker till Buddy ett tryggt hem där han får bli viktig och ompysslad. Det bör inte finnas barn under skolåldern i hemmet.

Då Buddy är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige

Text från Sverige

Från att ha varit i ett nästan katatoniskt tillstånd de två-tre första dagarna, ute såväl som inne, började Oden (efter han med ögat, ni vet?) så sakteliga blomma ut och en underbar personlighet kom i dagen! Mina andra två hundar som alltid är lugna och vänliga mot alla hundar insåg snabbt att här fordrades extra hänsyn, dom sniffade inte ens på honom utan lät honom vara helt i fred eftersom han ”frös till is” med svansen mellan benen, bara han såg dom. Efter ca fyra dar gick lilla Lakrits bara upp och lade sig bredvid honom på soffan, han tittade storögt på när hon kröp ihop, med nosen på hans bak(!) och – somnade! Sen dess leker de glatt ihop varje dag och sover ihop för det mesta, tätt tillsammans. Stora Sasha visar han fortfarande respekt, även om han ger glädjepussar och skuttar runt henne när han inte kan hålla sig, och hon är ju, som alltid, godmodig. Blir det för mycket stoj, suckar hon litet och går in i badrummet och lägger sej. Lakrits och han sover hos mig på nätterna, tätt ihop, och ibland får vi sällskap av Sasha också.

Efter 2 veckor släppte vi honom lös för första gången på ett lämpligt ställe. Det var roligt! Den lilla svansen pekade stolt rakt upp i vädret och han pinnade glatt på, bredvid Sasha för säkerhets skull, han såg så mallig ut! När något blev för intressant, gömde vi oss, och han reagerade PRECIS som han skulle göra! Numera går han alltid lös på morgonpromenaderna åtminstone. Han är litet osäker när han ser andra hundar men är ändå duktig med tanke på sitt handikapp. Barn däremot är oerhört skrämmande, jag förstår att han har dåliga erfarenheter där.

Jag var rädd att han skulle vakta sitt förlorade men icke – man kan klappa och kränga på halsband osv. han bryr sig inte det minsta! Tidigt låg han med det seende ögat ner och somnade hur lugnt som helst! Han är överhuvudtaget väldigt lugn och inte alls ljudkänslig (enbart för dammsugaren!). Han har nu, som längst, varit ensam (med de andra två) i tre timmar. Sist fick vi ”bakläxa” för när vi kom hem hade han återvunnit min franska ordbok till flingor, men den var ju gammal…

Vi har låtit operera bort det som återstod av hans ena hörntand plus en tand till bredvid, de andra tänderna hade bara tandsten, de var bra, tyckte veterinären! Kanske hans tandskada hade kommit i samband med hans ögonskada? För övrigt verkar han frisk och är livlig, nyfiken och helt trygg med oss. Han lekte tidigt med leksaker, oftast bär han dom eller ligger på dom.

Som alla hundar har han små egenheter. T ex ÄLSKAR han kuddar och att ligga på mjuka saker överhuvudtaget. Att ligga på soffan på ett hopvikt täcke på en kudde är himmelriket! Han somnar bums! Sen ”pratar” han! Ett mellanting mellan muttrande och gnällande, f.ö. skäller han inte mycket, vilket vi förstås uppmuntrar. Med andra ord – det är en liten piggelin, kärleksfull och glad ung hund som kommit fram ur ”skalet”!

Tusen tack till Hundhjälpen som, förutom att hjälpa hundar, också hjälper oss hundägare när vi ska möta våra rumäner och följer upp hur det går och överhuvudtaget ställer upp på ett underbart sätt!

Tusen tack från tacksamma Oden och Ing-Britt2008: Oden har funnit sig väl tillrätta och alla han träffar förundras över hans lugn. Men det är bara för att de inte sett hur toksprallig han kan vara, t ex på morgnarna, dvs när vi andra har gått upp, han är den som går upp sist! Han verkar vakna lika lycklig varje morgon och han är en sann glädjespridare.

Det är underbart att se honom och min lilla spanjorska tillsammans, ibland lägger hon sig nästan på honom på t ex den åtråvärda kudden och fast han är världens "kuddoman" så flyttar han genast litet på sig så hon får plats också. Han är ju faktiskt dubbelt så gammal som hon - kan man inte tro! - och oftast vaknar hon först och vill då sätta igång leken. Ligger han då bara kvar och sover sätter hon resolut en tass rakt i ansiktet på honom, inte särskilt hårt men ändå, och hur otrevligt det än må vara så blir han aldrig aldrig sur utan börjar leka. Han är helt gudomlig mot henne!

Vad gäller andra hundar vi möter ute så har han blivit så oändligt mycket tryggare. Små hundar är han helt avslappnad mot, tom nyfiken på, stora hundar skrämmer honom fortfarande något men inte alls som förr. Raggen reser sig och han skäller om dom verkar skrämmande men jag jobbar på att stoppa skällandet och det går framåt. Hemmavid är det annars mest hans "hummanden" man hör, långa konversationer med knorranden, grymtanden, mmmanden, tjoanden och allehanda roliga ljud i nästan alla sammanhang.

Han går bra att ha lös. Han ser så underbart go ut när han kommer rusande när man ropar på honom, Om han springer ett tiotal meter ifrån en är det för att han måste finna ett lämpligt ställe för sitt "meddelande nr 2"! Var och hur är och ska bli hundvärldens stora statshemlighet - INGEN får veta! Sedan har han världens fart tillbaka, benen går som trumpinnar och den lilla svansen står rakt upp i vädret! "Ha, ingen såg mej den här gången heller!" tänker han nog. Han gillar inte vatten, hoppar över varenda vattenpuss, han får bra motion här i Göteborgstrakten, och har en päls som verkar utestänga väta, har aldrig sett maken!

Det enda hos honom som jag kan se som ett kommande problem är att hans enda återstående öga redan är överdraget med den blåa hinna som varslar om begynnande starr. Han ser utmärkt ännu så länge men med tanke på att han bara har ett så kan det bli hans svaghet. För övrigt är han jättepigg, tar sig fram och hoppar bättre i skogen, när han kom visste han inte ens hur han skulle hoppa in i bilen. Jag har lärt honom "sökleken" tillsammans med Lakrits. Tyvärr tar han inte för sig utan står tillbaka och låter henne söka, så har jag gömt 12 godisar så kanske han hittar TVÅ, med litet hjälp från matte! Men vi fortsätter träna och ibland låter Lakrits honom faktiskt gå före.

Jag hoppas att vi får en härlig sommar tillsammans, vi ska göra litet kortare resor och ge honom litet mer social erfarenhet i livet. Bara tanken att han kunde ha suttit fortfarande i Cernavoda utan att någon ville ha honom får mig att glädjas ännu mer över att ha honom hos mig. Jag hoppas att vi får ett långt härligt liv tillsammans.

Vänliga hälsningar
Ing-Britt Coles
 

© Hundhjälpen