www.hundhjalpen.seBOBBY (nu TREO)

 
Ålder: 6 mån (apr 07)
Kön: Hane
Höjd: 27 cm (kommer att växa något)
Längd: 33 cm
Hals: 24 cm
Vikt: 4 kg
Kastrerad: ---
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-07-16
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Mitt på gatan i staden Medgidia låg den lilla påkörda valpen. Bobby var svårt skadad och högra bakbenet krossat. Man tvingades att amputera omgående. Det visade sig att Bobby hade en ägare som lät honom ströva fritt i staden för att söka mat. När denne informerades om vad som inträffat vägrade han befatta sig med den lilla hunden.

Bobby är idag ca 6 månader gammal (april 2007). Han är en glad, söt och bortskämd, rultig liten valp. Han är lite blyg inför nya människor men fattar snabbt mod och bekantar sig gärna. Bobby trivs bra med såväl andra småhundar som med katter. Han sitter ofta och studerar omgivningen med ett filosofiskt uttryck i ansiktet. Vi söker till Bobby ett tryggt och stabilt hem, helst med andra smådjur. Hemmet måste ligga i marknivå och det får inte finnas nivåskillnader om dessa inte anpassas för Bobby. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.

Då Bobby är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

Här kommer en hälsning från Treo Treben.

Treo kom måndagen 16 juli -07, väntan hade varit l å n g. På Arlanda kom det en lite tufsig, en smula rädd liten kille ut ur buren han delade med Agnes. Lite vinglig men tog gärna köttbullarna han erbjöds. Vi fick bära honom till bilen då han vägrade att gå själv, även efter hemkomsten fick vi bära honom om vi ville flytta honom. Efter att han fått sova en timme började han utforska sitt nya hem, det blev ett rum i taget. Soffan hoppade han upp i och ville sen inte gå därifrån på hela kvällen. Senare på kvällen kom brorsans hund Felix (12-årig Golden), han skulle bo hos oss ett tag. Treo morrade och ville inte ha honom i närheten av mig, men dagen efter var dom bästa vänner. Han är lite svartsjuk men det har blivit bättre.

Hans handikapp märks inte mer än att han trillar omkull lite lättare, han hoppar och springer som om han har 5 ben. Han tyckte inte om att åka bil första tiden med det går också bättre nu. Han är så kelig och glad, varje morgon hoppar han i sängen för att gnaga på min näsa, haka eller öra eller bara kramas. Han är även mycket busig och full av bus.

Han går jättebra tillsammans med mina råttor, vill gärna ligga mitt bland dom, går in i deras bur gör han också. Han är väldigt vek och kissar på sig om man lyfter honom eller säger åt honom, även när han blir glad när hussarna kommer hem och klappar honom. Han har nu också fått en storebror, Gyros, en schäfer hanne på 3,5 år.

Åka båt är inte några problem eller ligga själv i bilen, han plockar blåbär, vinbär själv, diskborsten är favorit leksaken men barn är lite läskiga och det jobbar vi på.

Underbarare hund får man leta efter, en riktig SOLSTRÅLE som förgyller min dag...Tack till Hundhjälpen som gjort det möjligt att få leva med Treo Treben.

MVH

Catharina, Stig, Simon och TREO Treben
 

© Hundhjälpen