www.hundhjalpen.seARTURO (nu SNIFF)

 
Ålder: 2 år (2007)
Kön: Hane
Höjd: 36 cm
Längd: 35 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2007-04-23
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Arturo blev infångad av hundfångare i staden Harsova och skulle tas med till stadens avlivningshägn. En kvinna hörde hans förtvivlade skrik och skyndade sig att förklara för hundfångarna att Arturo var hennes hund trots att hon aldrig hade sett honom tidigare. Hon fick ta med sig Arturo från platsen och lämnade honom sedan i Saras vård då inte hade möjlighet att ha ytterligare en hund utöver de fyra som redan bor hos henne.

Arturo är cirka 1,5 år gammal. Arturo är en lättsam och lekfull liten herre som kan vara lite försiktig när han träffar nya människor, det dröjer dock inte många minuter innan han tinar upp och gärna vill sitta i knät. Han fungerar bra med de andra hundarna och vi tror också att han skulle kunna trivas i en familj med barn. Arturo har patella luxation, något som är mycket vanligt hos små hundar.

Då Arturo är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2007: Sniff mår som en prins.

Han döptes omedelbart om till Sniff eftersom Arturo heter bara operasångare eller dirigenter. Han liknar Sniff i Mumintrollen på pricken så därför fick det bli så. Sitt nya namn lystrade han till redan första dagen.

Han anpassade sig snabbt till sin nya hemmiljö. Efter en halvtimme vaktade han hemmet och skällde ljudligt då någon gick i trappen (förmodligen tänkte han att ett sådant här bra hem måste man självklart vakta så att det inte går en ur händerna). Han har lärt sig kissa som en karl av Fingo, bichonfrisehannen. Han har också lärt sig alla bortskämda olater som mina bichonfrisear har. Han gick från första dagen utan koppel. Detta efter att han hoppat ut genom bilfönstret och skuttade rakt i min famn. Då förstod jag att han inte skulle springa ifrån mig. Om han blir rädd så kommer han till mig. Eller som min kompis sa "Han är väl inte galen. Varför skulle han rymma från ett sådant här hem?".

Han är mycket lekfull och brukar springa runt med Belle som är den yngsta av "vitnosarna". Han sover naturligtvis i sängen.

Han har en mängd leksaker och pipgrejor som han glatt sprider runt i lägenheten. Ibland brukar han roa sig med att trycka en pipleksak mot kroppen på Fingo vilket Fingo inte uppskattar. Han brukar sitta och titta på Belle ibland och plötsligt sätter han en tass i nosen på henne. Det uppskattar hon inte.

Han stoltserar runt med sitt nya mintgröna halsband med "diamanter" eller ett blått med blåa och rosa stenar. Då känner han sig mallig.

Det enda problemet är att Sniff älskar sin matte sååå mycket att han vill ha henne för sig själv och blir avundsjuk om någon av de andra vill sitta i knä eller bli kelade.

/Hälsningar Eva
 

© Hundhjälpen