www.hundhjalpen.seTOPY

 
Ålder: 7-8 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 34 cm
Längd: 41 cm
Hals: 27 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-03-10
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lilla älskvärda Topy hittades i den lilla byn Topalu. Då var hon undernärd och extremt utmärglad. Aurelian lyckades locka henne till sig genom att låtsas att han hade lite mat och den stackars uthungrade hunden var inte svår att lura.

Topy, som är 7-8 år gammal, har ett stabilt psyke och är social och vänlig mot alla. Hon trivs bra tillsammans med barn och katter och har ett jämt och lugnt humör. Hennes hårda liv på gatan har gjort att hon saknar några av sina tänder. Eftersom Topy är en av våra lite äldre hundar gäller särskilda villkor för hennes överlåtelse.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


Jourhunden Polo, Alessandro (nu Akilles) och Topy


2008
Text från Sverige

2006: Så stod man på Arlanda än en gång, denna gång skulle vi hämta hem Topy, en äldre tik, vi var lika nervösa som gångerna innan, vi skulle ju få hem en till familjemedlem…

Topy hade klarat resan hur bra som helst! Men hon var VÄLDIGT nödig, och det förstod inte vi, förmodligen försökte hon berätta det för oss (hon flåsade en herrans massa) så det var tur att det var andra mer förutseende mattar och hussar där som hade med sig papper…

Resan hem gick också bra, när vi kom hem fick hon träffa Akilles, Polo och alla katter, och det var inget problem, men katterna får inte gå för nära hennes matskål, det har de lärt sig den hårda vägen.

Om Polo är mattokig så slår Topy honom med hästlängder, detta är damen som skulle kunna äta sig igenom en hel dag… och det är inte lätt att stå emot hennes bedjande blickar… tur att det är seniorfoder… sedan kan man skylla på att vi håller på att lära henne sitta eller ligga eller något annat.

Idag var Topy till veterinären, det gick jättebra, hon tyckte att Topy var en jättetrevlig hund, och Topy tyckte nog att hon var en ganska OK människa också.

Soliga vårhälsningar
/Ulrica, Emelie, Johannes, Akilles, Topy och Polo2008 juni: Ville bara skriva några rader och säga att allt är finfint! Akilles och Topy verkar trivas otroligt bra.

Topy har fått sin efterlängtade klippning, i början så var det otroligt läskigt, först och främst att bli av med allt hår, bara det måste ju ha blivit en identitetskris, och hon förstod inte varför alla pratade med henne som om hon var en valp. Hon är lika rund som en valp också.

Vovvarna har också förstått att bilen kan vara otroligt trevlig, man kan ju få åka upp till Umeå och hälsa på och få springa lös och vara vid havet hela dagarna så nu går det jättebra att åka bil.

Alla promenaderna är ju heliga, även för katterna, men oftast så är det bara en katt med, det är Chomp, han pratar hela tiden och försöker hålla ihop flocken...

Det var allt från denna gång, vi tycker att ni gör ett underbart jobb!
/Kramar från hela gänget!!
 

© Hundhjälpen