www.hundhjalpen.seTHELMA

 
Ålder: 3 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 46 cm
Längd: 55 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-07-26
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 När Thelmas ägare dog slängde hans barn ut Thelma på gatan, hon var inte längre välkommen. I flera dagar satt hon oförstående utanför staketet och väntade på att få bli insläppt igen, men familjen kände inget medlidande för henne. Sara och hennes personal höll Thelma under uppsikt men insåg snart ingen skulle förbarma sig över henne så man bestämde sig för att ta henne till hägnet.

3-åriga Thelma är lättsam och lydig, hon älskar att få uppmärksamhet från människorna kring sig och hon trivs bra tillsammans med barn. Hon är en hund som lätt anpassar sig till nya situationer och mår bra så länge hon bara får hänga med och får uppmärksamhet. Thelma är i stort behov av en egen familj att få rå om, i hemmet får det gärna finnas en snäll hanhund, men hon skulle också må bra av att få vara den enda hunden i sin familj.

Thelma har blivit biten i hägnet och har ett jack i ena örat till följd av det.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
2008
Text från Sverige

2006: Onsdagen den 26/7 så hämtade vi Thelma på Arlanda. Nu har vi snart haft hemma i tre veckor. Thelma är en jättehärlig hund, så snäll och lydig, men en hejare på att smita ur halsband/sele när hon blir bunden vid tex en lyktstolpe (nu får hon stanna hemma när jag går till dagis och lämnar Tomas) Thelma tycker jättemycket om Tomas för han "tappar" ju ganska mycket från sin matstol. Han hämtar godis till henne och säger sitt och då sitter hon så fint och säger han ligg så gör hon det också, det är så härligt att se hur de håller på. Det har hänt 2 st "olyckor" inne men det är sånt man får räkna med. Thelma tycker det är härligt att springa lös (i inhängnat område), hon springer som en galning och ropar man på henne så kommer hon, men jag väntar nog med att släppa henne lös på andra ställen ett tag, fortsätter träna inkallning i hundrastgården.

Thelma har nu hittat sin plats hemma... vid ytterdörren på mattan eller i sin korg, men hon tycker att det är konstigt för ibland så kommer det någon och kastar post på henne, men då går hon därifrån och väntar på att man ska plocka bort posten. Hon ligger så fint på mattan när hon är själv hemma. Hon skäller ej när det ringer på dörren, när någon går i trappen, eller när hon möter andra hundar. Allt har gått hur bra som helst med henne.

/Malin och Thelma!
 

© Hundhjälpen