www.hundhjalpen.seTASHA

 
Ålder: 2 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 52 cm
Längd: 54 cm
Hals: 41 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
Övrigt: Tasha saknar ett antal tänder i överkäken
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-12-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Tasha och hennes syster levde i ett område i Cernavoda där hundarna regelbundet förgiftades. För att rädda de båda hundarna tog Sara dem med till hägnet. De var båda magra och eländiga, men fann sig snabbt tillrätta i hägnet och fick livsgnistan åter. Systern har redan blivit adopterad.

Tasha är en vänlig och sällskaplig tik, ca 2 år gammal. Hon söker självmant upp personalen för att nyfiket undersöka vad de har för sig. Tasha tycker om andra hundar och är gärna den som tar kommandot i leken. Vi söker till Tasha ett hunderfaret och aktivt hem där hon får njuta av långa skogspromenader och annat roligt. En trevlig hanhund skulle vara fint sällskap. Vi ser helst att det inte finns alltför små barn i hemmet.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
   
Text från Sverige

2007: Tasha artar sig mycket väl. Hon kan sitta och komma på kommando och går nästan alltid lös i skogen. Emellertid har hon en tendens till att smyga iväg när man brister i uppmärksamhet och söker gärna upp spår, jagar fåglar och rotar i soptunnor. Det jobbar vi på. Hon tar en tillsägelse utan att bryta ihop. Stora pinnar, dammsugaren och kvastar är hon rädd för men skakar av sig känslan rätt snabbt. Tasha fungerar mycket bra med andra hundar och har tydliga tecken och signaler samt är en mycket vänlig och trevlig hund. I stadsmiljö fungerar hon också; går fint i koppel och kan sitta stilla utan att skälla utanför en affär och vänta. Vad jag kan se är hon mycket nöjd och lycklig hittills. Vi tycker mycket, mycket om Tasha.
2006: Tasha har varit hemma i två dagar nu. Hon är hur cool som helst och anpassar sig mycket bra. Hon har träffat Elkos (min schäferhane) och fyra kompisar och det gick hur bra som helst. Smita har hon lyckats göra några gånger också men bara lullat iväg och jag har lyckats fånga in henne igen. Till familjen hör ju också en schäferhane på 18 månader och fyra katter. Hierarkin håller på att göras upp och Tasha försöker bestämma. Turligt nog är det i alla fall jag som är högst i rang. Djuren har fått vara ensamma några timmar och det har också gått bra. Tasha är rätt trött pga dålig kondition och övervikt. Vi hoppas på att det går att förbättra både och. I morgon har vi hundvakt och på torsdag blir det hunddagis. Sedan jullov 3 veckor.

/Helena
 

© Hundhjälpen