www.hundhjalpen.seSANDRO (nu ELMUD)

 
Ålder: 2 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 40 cm
Längd: 42 cm
Hals: 32 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-07-14
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Sandro räddades tillsammans med sin kompis Clementina från "dödens hägn" i Chiajna, Bukarest. Han hade då bara några dagar kvar att leva. Den eländige och skabbangripne Sandro fick behandling och vård vid hägnet i Cernavoda.

Sandro som är ca 2 år gammal är en lugn och trevlig hund. Han är lite blyg vid den inledande kontakten med nya människor, men nyfikenheten tar snabbt överhanden och Sandro njuter av uppmärksamheten. Han är mjuk och vänlig till sin karaktär. Vi söker för Sandros räkning ett lugnt och tryggt hem, gärna med en hundkompis. Alltför små barn bör inte finnas i hemmet.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2006: Hej! Ville bara skriva och berätta lite om hur det går för honom.

Han trivs fantastiskt bra i vår lilla familj! Han och vår andra hund Mysli fullkomligt ÄLSKAR varandra! Han är lite storebror till henne, försvarar henne i rasthagen när han tycker andra hundar är lite närgångna, och de sover ofta tätt intill varandra på soffan.

Elmud och jag har gått grundkurs i vardagslydnad på brukshundsklubben, och det gick riktigt bra! Elmud med all sin charm blev hela gruppens ögonsten. Han är en riktig hejare på att spåra, så det roar vi oss med ibland. Han är väldigt lätt att ha att göra med; han kissade inne första dagen (skvätte ner i princip varenda dörrkarm i huset, haha) men sedan dess har han förstått att kissa och bajsa, det går man ut för att göra. Alla läskiga saker (som att gå i trappor, åka hiss, gå förbi barnvagnar och högljudda män) har han bemästrat, och nu är han kung på vår gata.
Sängen är nog Elmuds favoritplats, och han sover ofta med huvudet på kudden (!). Jag har haft många hundar i mitt liv men jag har aldrig sett något liknande förut faktiskt. Han är så speciell, som en liten person verkligen.

Tyvärr är han lite purken nu, för han har fått en fraktur i tassen (han jagade mammas katt ner för trappen och då går det som det går).
Veterinären sa dock att han kommer bli helt återställd om ca en månad, så vi hade tur. Elmud är mest bekymrad över vem som ska bestämma i rasthagen medan han är borta.

Tack så mycket för din hjälp, Agge, jag minns att du alltid var väldigt tillmötesgående och hjälpsam, och tack från oss båda för vår Elmud!

Många varma hälsningar,

/Alexandra och Jonas
 

© Hundhjälpen