www.hundhjalpen.seSAMANTA (nu VILMA)

 
Ålder: 2 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 58 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-12-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Det var en mycket skrämd hund som plockades upp i Constanta. Ingen ville veta av Samanta som ständigt jagades bort från de platser hon höll till på. Hugg, slag och stenkastning tillhörde Samantas vardag.

Samanta är cirka 2,5 år gammal och är en mycket försiktig och osäker hund. Livet i hägnet passar henne inte alls då det är för mycket liv och rörelse för att hon ska trivas. Vi söker för Samantas räkning ett lugnt och tryggt hem där hon får vara viktig. I hemmet bör inte finnas barn men gärna en snäll hundkompis.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda
Bilder från Sverige


Vilma och Bamse på julafton
Text från Sverige

2006: Vilma (fd Samantha) kom hem lagom till jul. Det tog väl någon vecka att komma underfund med sin nya familj och de med henne. Det har tagit lite tid att bli rumsren men bortsett från det så går allting otroligt bra. Vilma är väldigt lätt att ha att göra med. Hon är mycket snäll och mjuk och samtidigt nyfiken, påhittig och lite busig. Första dagarna samlade hon allt hon kunde hitta i en liten hög i hallen. Saknade man en vante eller en toffel var det bara att gå och titta i Vilmas hög. När det är dags för mat eller något annat spännande blir hon så uppspelt att hon ställer sig på bakbenen och viftar med tassarna. Jag ska försöka få en bild på det, det ser verkligen jättefestligt ut.

Vilma har funnit sig förvånansvärt väl till rätta och har snabbt blivit vän med alla i familjen. Hon är väldigt glad och kontaktsökande. Att gå i koppel är inga som helst problem, hon är följsam och lär sig snabbt. Vi har inte tränat så mycket än, det räcker att veta lite gränser och sånt, tycker jag. Trots det kan Vilma redan "sitt" och "ligg" och vänta på "varsågod" innan man äter. Hon är fantastiskt duktig.

Jag kan nog inte säga hur mycket hela familjen älskar denna charmiga varelse. Hon är alldeles underbar!

/Hälsningar Lena Christoferson
 

© Hundhjälpen