www.hundhjalpen.seNICOLE (nu NICKIE)

 
Ålder: 5 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 22 cm
Längd: 31 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-10-09
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lilla Nicole hittades av teamet i den mobila kliniken som gjorde en av sina turer i Medgidia. Den lilla hunden som då var ca 8 månader var mycket skrämd och osäker.

Idag är Nicole en pigg femåring som fortfarande kan bli osäker i nya situationer. De större hundarnas bus skrämmer henne och hon leker helst med bästa kompisen, Paris. Hon trivs bra med människor och har en snäll och gosig karaktär. Då Nicole är liten och lite rädd placerar vi inte henne i en familj med små barn men det får gärna finnas andra småhundar i familjen. Vi tror också att Nicole skulle fungera bra i en familj med katter.

Nicole har underbett vilket är vanligt hos småhundar.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


Nicole, Frico, Calinca och Pluto

Bilder från Sverige


Millan, Nicole och Tessil

Text från Sverige

2006: Jag heter Nickie och bor i Åmål tillsammans med matte, 3 andra hundar Rolle, busfröet Tessil (svenska), Millan (rumän som jag) och två katter Findus och Affe. Jag kom hit den 10 oktober med Calinca som också bott här tills hon fick ett hem, kallas visst för jourhund, Frico och Martha kom samtidigt. Vi var 4 hundar som åkte till Åmål i samma bil och det gick bra för de skötte sig bra. När vi kom fram så fick vi många små promenader för vi skulle hälsa på Millan, Rolle och Tessil. Det gick bra, Calinca morrade lite men det gick över fort. Sedan gick vi in i lägenheten tillsammans, där stod 2 stora svarta och vita katter och tittade på oss, usch. Jag nosade runt lite sedan hörde jag att det skulle bli mat, oj vad glad jag blev, matte sade nu får vi se hur det här går. Det gick bra, alla åt vi från våra skålar och det har vi gjort sedan dess.

Här tar vi promenader varje dag och då träffar vi Nadina, Frico och Martha. Vi springer runt och jagar varandra men vi får inte vara lösa alla på en gång för då mobbar (vet inte vad det är men man får inte göra det) vi Tessil. Jag får gå lös också men matte tycker att jag är lite för självständig, men vadå, de går så sakta och jag vill gå fort så att jag får träna mina benmuskler, sakta får man gå när man blir gammal.

Jag trivs bra här. Jag får ligga i mattes knä och bli kliad, men jag får inte morra åt Tessil eller Rolle när de kommer och vill bli klappade, då sätter matte ner mig på golvet och säger att det är hon som bestämmer. Jag låter henne tro att det är hon som är flockledare här det är lugnast så. Jag vet ju vem det är. Millan och jag leker och har roligt men Tessil får inte vara med för hon är inte från Rumänien. Matte säger att vi mobbar henne, vi måste nog leka med henne också för hon ser så ledsen ut. Matte säger "Snart får jag skaffa en hund till som leker med Tessil". Jippi en rumän till.

Vi sover alla i mattes säng, 4 hundar och 2 katter. Matte flyttar på oss på natten, hon säger att hon inte får någon plats. Hon har inte kommit underfund med att hon kan gå och lägga sig på soffan i rummet. Nu har jag inget mer att berätta. Vill bara tala om att jag trivs här. Ja, tills idag då, matte och jag var iväg till en affär och där provade de en rock eller täcke vad det nu var. Jag stod fint när de provade den tänkte att det kan jag bjuda på. Men vad händer senare när vi skulle gå ut så tog matte fram täcket och hör och häpna hon tog på mig det och sa att det skulle jag ha på mig ute för det var 15 grader kallt, aldrig i livet att jag går ut i denna. Vem tror ni vann? Matte såklart. Jag fick vackert traska med, utklädd i ett täcke. Måste säga så här oss emellan det var varmt och skönt.

/Hälsningar från Nickie och övriga familjen
 

© Hundhjälpen